Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Otužilá máma s pěti dětmi na distanční výuce Jarka Loukotová (48): Denně musím do bazénu!

Autor: lac - 
9. března 2021
19:51

Musí se postarat o dva studenty na distanční výuce a také o dva školáky a jednoho předškoláka. Jarka Loukotová (48) ze Spořic proto začala s otužováním a běháním, aby zůstala usměvavá a fit pro svoji velkou rodinu.

Před pěti lety Jarce a Jirkovi do rodiny se dvěma syny (13 a 18) přibyly na výchovu i tři děti její sestry (6, 11, 17). „Potřebovala jsem začít relaxovat. Tak jsem začala někdy na podzim s otužováním. Nejdříve jsem se sprchovala studenou vodou. Přidala jsem běhání, po sportu se chodím vždy otužovat do zahradního bazénu,“ popsala paní Jarka.

Nyní při omezeném pohybu sportuje na okraji vsi, kde bydlí. „Chvíli běžím, chvíli jdu. Mám radost, že se přidávají i mé děti. Takže to přizpůsobuji jim,“ popsala s tím, že nyní volí i zdravější formu stravování.

Nejmladšího musí zabavit

Když jsou nyní zavřené školky, je pro Jarku náročné udržet a zabavit Ondřeje (6), aby doma nerušil ostatní děti při výuce. „Chodíme hodně ven nebo je na zahradě. Případně si musíme najít doma kout na malování či jinou zábavu. Někdy je velmi náročné uhlídat šestileté dítko,“ dodala Jarka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi