Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Cirkus byl, je a bude: Zarmoucená rodina se loučí s legendárním principálem Jaromírem Joo

Autor: DH - 
3. března 2021
05:30

Cirkusovou obec v České republice ta zpráva zasáhla jako blesk z čistého nebe. Dvacátého února zemřel principál Jaromír Joo (†65), který podlehl zákeřnému koronaviru. Jeho nejbližší se s ním rozloučí už tento pátek v Horních Počernicích.  

Pohřeb a poslední rozloučení s legendárním principálem cirkusu Joo-Joo Jaromírem Joo se uskuteční od 13:00 v kapli na hřbitově v Horních Počernicích, kde bude slavný komediant uložen do rodinné hrobky.

„S bolestí v srdci oznamujeme všem příbuzným, přátelům a známým, že nás opustil náš drahý a milovaný manžel, tatínek, bratr, tchán, strýc, dědeček, švagr, bratranec, synovec a kamarád pan Principál Jaromír Joo,“ stojí na parte.

Rodina prosí zúčastněné, aby měli na sobě respirátory a dodržovali rozestupy. Zároveň by smuteční hosté měli projevit soustrast jen podáním ruky. Rodina také na parte přidala dojemný citát slavného cirkusáka. „Cirkus byl, cirkus je a cirkus bude. Cirkus je zkrátka věčný, cirkus je poslední romantika na světě,“ stojí nad podpisem Jaromíra Joo.

Joo, známý chovatel šelem, na začátku letošního roku onemocněl covidem-19 a 20. února po těžkém boji chorobě podlehl. Před smrtí byl hospitalizován v nemocnici a strávil 13 dní v umělém spánku.

Jaromír Joo cirkusem žil, což dokládalo i jeho motto „život je cirkus a cirkus je život". Se svým uměním už jako mladý procestoval mnoho zahraničních zemí a během svého angažmá u Československých cirkusů za minulého režimu navštívil Kubu, Mongolsko, Rusko nebo NDR. Jeho specializací bylo provazochodectví a žonglování.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lime wire ( 3. března 2021 15:46 )

Přesně tak cirkusák pomatenej namyšlenej!!!

Zobrazit celou diskusi