Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladý miliardář se na škole flákal a vyhodili ho: Půjdeš na vojnu! rozhodl táta

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
13. ledna 2021
09:16

Údiv až šok v ruských médiích vyvolala zpráva, že potomek jednoho z nejbohatšího Rusů Alexeje Mordašova si odbývá povinnou službu v armádě. Stalo se tak poté, co oligarchova syna vyhodili z moskevské vysoké školy.

„Nikitu Mordašova poslal do armády jeho otec, protože synovi se nechtělo studovat,“ napsal podnikatelský list RBK s odvoláním na nejmenovaný zdroj.

Mordašova mladšího v létě vyhodili z Vysoké školy ekonomické. Bohatý následník podle časopisu Forbes studoval obor, za který se na fakultě světové politiky a ekonomiky platí, ale studium „veřejné politiky a sociálních věd“ ho zjevně nebavilo, alespoň podle chabého studijního skóre 2,6 (deset je na škole maximem).

„Otec mu řekl, ať tedy jde sloužit (do armády),“ líčil nejmenovaný přítel Mordašova juniora. Informaci o odchodu do armády potvrdil Forbes i další zdroj, který rovněž trval na anonymitě.

Ocelář Alexej Mordašov spolu se svou rodinou patří k největším ruským boháčům s majetkem odhadovaným v rozmezí 17 až 23 miliard dolarů (asi 364 až 490 miliard Kč).

Mordašov předloni předal Nikitovi a jeho bratrovi Kirillovi, kterým tehdy bylo 18 a 19 let, většinový podíl ve společnost Nordgold těžící zlato, jakož i svůj podíl v cestovní kanceláři TUI AG. Celková hodnota těchto aktiv se odhadovala na 3,5 miliardy dolarů (asi 75 miliard Kč). Miliardář vysvětloval, že chce, aby se synové naučili podnikat.

Nikita a Kirill pocházejí z miliardářova druhého manželství. Se synem Iljou (33) z prvého manželství se prý dávno nestýká. Další tři potomky má se třetí manželkou, poznamenal server Newsru.com.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi