Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kvůli otázce z češtiny přišel soutěžící Milionáře o 10 milionů: Nevěděl, co je to „ANO“

Autor: rc - 
24. prosince 2020
05:01

Kvůli češtině přišel o miliony. Američan J. D. Barton se rozhodl soutěžit v americké verzi Chcete být milionářem? Terapeut bravurně odpovídal na otázky, až přišla otázka za neuvěřitelných 10 milionů Kč! Na ni však nedokázal odpovědět a nepomohla mu ani nápověda. Miliony soutěžícího stálo české „ano“!

Čeština stála miliony J. D. Bartona, který soutěžil v americké verzi soutěže Chcete být milionářem? Terapeut se probojoval až k otázce za 500 tisíc amerických dolarů (10,7 milionů Kč), ovšem na otázku, která by z něho udělala boháče, odpovědět nedokázal. Barton dokonce zvládl otázku, jaký film herečce Meryl Streepové přinesl cenu Oscar.

Terapeut u této otázky váhal, ovšem nápověda pomohla a nakonec správně odpověděl film Železná lady. Díky správné odpovědi se probojoval k otázce za pořádný balík peněz. Jenže, tehdy se ho moderátor Jimmy Kimmel zeptal, „ano“ znamená „yes“ v jakém jazyce? V nabídce byly čtyři jazyky: čeština, arabština, korejština a portugalština. Barton byl však zmatený. Podle informací Expats.cz usoudil, že ano by mohlo v portugalštině znamenat rok.

Z výběru zároveň vyřadil korejštinu, jelikož podle něj se v korejštině ano řekne an-nyeong, což ale ve skutečnosti znamená ahoj. Rozhodl se proto, že využije nápovědy moderátora, ale bohužel nápověda nepomohla, jelikož Jimmy Kimmel také nevěděl. Krátké české slovíčko „ano“ ho stálo pořádný balík, ale Barton může být spokojený i tak. Odnesl si pěkných 5,4 milionu!

frantacizek ( 24. prosince 2020 21:46 )

čistě matematicky přišel, pač kdyby znal basic světové jazyky, tak bere dvojnásob a ten moderátor taky, anebo mu to záviděl a nechtěl poradit.

krapotkin ( 24. prosince 2020 20:26 )

Co kdyby odpověděl, že jde o českou zločineckou organizaci ?

a-z- ( 24. prosince 2020 16:42 )

Čistě matematicky nepřišel o nic. Za to, co zodpověděl správně, prachy bral.

mikes15 ( 24. prosince 2020 15:02 )

Možná to věděl, ale raději odpověděl špatně, jelikož by ho pak zkoušel z české gramatiky

TomasLB ( 24. prosince 2020 14:05 )

A zdejší lůza si myslí, že Babiše zná celý svět....

Zobrazit celou diskusi