Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dojemná nadílka pro malého Kryštůfka: Policisté ho vybavili na jízdu do divočiny

Autor: jel - 
8. prosince 2020
18:02

Policisté a policistky z celého Středočeského kraje splnili sen malému Kryštofovi a jeho rodině. Pětiletý chlapeček je totiž upoután na invalidní vozík a protože roste jako z vody, potřebuje nutně i větší vozíček. Minulý týden byl rodině předán šek na více než 155 tisíc korun.

Nový lepší vozíček vyjde rodinu na 90 tisíc korun. Kryštof už v takhle nízkém věku přistupuje ke svému handicapu velmi statečně a je velký bojovník, vozíček jak píší rodiče „rozhodně nešetří“. Je tedy třeba aby byl lehký a takový, že se na něm bude chlapci dobře jezdit a jen tak se nevyklopí. S rodiči totiž rád jezdí na výlety i po nerovném terénu.

Zbytek vybraných peněz pomůže dalším klientům nadace Konto bariéry, kterým určitě také výrazně zlepší život. „Musím říci, že příběh Kryštofa mé kolegy a kolegyně opravdu velmi zaujal, zejména pak to, jakým způsobem ke svému handicapu přistupuje a jak se už v tak nízkém věku dokázal ,poprat‘ s osudem. A to vypovídá také o částce, kterou jsme vybrali – přes 155 tisíc korun. Sám Kryštof byl tedy velkou motivací a díky němu se podařilo získat opravdu vysokou částku,“ řekl ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, generál Václav Kučera.

Ten se také účasnil předání šeku společně se stálými partnery projektu „Přes bariéry s policií“. Což je projekt středočeské policie, který vznikl v roce 2018. „Jeho cílem a hlavní myšlenkou je motivovat studenty středních škol ve Středočeském kraji ke sportovním aktivitám a výkonům a zároveň pomoci handicapovaným lidem,“ uvedli policisté na svých stránkách.

frantacizek ( 8. prosince 2020 19:55 )

Zobrazit celou diskusi