Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Hrdinný otec zachránil šestičlennou rodinu: Rozbouřené vlny ji strhly do moře!

Autor: shp - 
31. října 2020
14:13

Angličan Kevin Viles (44) se vydal se svou rodinou na procházku v okolí pobřežní vesnice Gwithian v hrabství Cornwall. Zatímco si užíval pojídání zmrzliny, jeho snoubenka Lisa si všimla, že se v rozbouřené vodě topí lidé. Kevin neváhal ani chvilku a do moře skočil, aby rodině v nesnázích pomohl.

Dvojnásobný otec a byznysmen skočil do vln, které smetly rodinu ze skal na pobřeží, a její členy vytáhl postupně jednoho po druhém z nebezpečí, uvedl web Cornwall Live. Jednoho z nich pak musel dokonce oživovat. Během resuscitace, která byla naštěstí úspěšná, se už na místě objevily záchranářské vozy, čluny i helikoptéra.

„Venčili jsme psa a šli tam, abychom viděli maják, protože můj syn pracuje na školním projektu ohledně majáků. Točili jsme videa, když ke mně přiběhla moje partnerka Lisa a řekla: ‚Tam ve vodě jsou lidé.‘ Bylo tam asi šest lidí v různých hloubkách, dva muži na pobřeží vypadali, že se topí,“ vypověděl Kevin.

Kevin se bál, že někdo utone

Kevin nejdříve vytáhl z vody ven ženu. „Byly tam dvě děti, kolem šesti a osmi let, byli to chlapec a dívka. Vlny je odhazovaly pryč. Nedokážu si vzpomenout, jak jsem je vytáhl. Nikdo z nich neměl energii,“ dodal Kevin s tím, že šlo o nejhorší zážitek jeho života, protože byl přesvědčen, že někdo zemře. Jeho obavy se naštěstí nenaplnily.

Zatímco se zachránce snažil dostat rodinu na břeh, Lisa zalarmovala záchranáře. „Předával jsem je své rodině, která jim pomáhala do schodů. Žena vyplavala na břeh, tváří dolů. Muži se jí snažili pomoci, ale byli vyčerpaní. Měl jsem pocit, že je po ní. Stále nás drtily vlny. Snažil jsem se ji oživit, ale měla čelist v křeči,“ popisoval dál dramatické chvíle.

Bylo to šílené

„Někdo jí masíroval srdce, když jsem se ji snažil probrat. Začala pak trochu dýchat. Museli jsme ji odnést,“ uzavřel Kevin s tím, že „to bylo šílené.“ Všichni vytažení z vody přežili. Byznysmen je za svůj hrdinský čin právem oslavován. Největší odměnou však pro něj je, že je zachráněná rodina naživu. Nebýt jeho, nebylo by tomu tak...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi