Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Potetovaný učitel ve školce dostal padáka: Rodiče si stěžovali, že děsí jejich děti!

Autor: rc - 
30. září 2020
12:15

V malířské plátno změnil své tělo Sylvain Helaine. Pětatřicetiletý francouzský učitel procházel existenční krizí, když se rozhodl jít na své první tetování. U jednoho však nezůstal, a dokonce si nechal nabarvit oči na černo! Sylvain však zasvětil svůj život učení ve školce. Z pracoviště ale nyní musel odejít. Rodiče si stěžovali, že jeho zevnějšek děti děsí.

Sylvainu Helainemu bylo sedmadvacet let, když se rozhodl jít na své první tetování. Tehdy učil v soukromé škole v Londýně a procházel existenční krizí. Tetování se rázem stalo jeho vášní a v salónu nakonec strávil neuvěřitelných 460 hodin. Jeho tělo se za ty hodiny proměnilo v malířské plátno a neexistuje jediný kousek kůže, kde by nebyl obrázek. Za kérky zaplatil 35 tisíc liber (cca 1 milion Kč) a rozhodl se změnit barvu i svých očí! Nechal si je nabarvit na černo.

Ovšem po návratu do rodné Paříže začal pracovat ve školce na předměstí Palaiseau, kde pracoval s dětmi kolem tří let. Rodiče si vedení školky začali na pětatřicetiletého potetovaného učitele stěžovat, že děsí jejich malé děti. Vedení školky se nakonec rozhodlo, že Healina ze školky odvolá.

„Myslím, že rozhodnutí, ke kterému došli, bylo docela smutné,“ uvedl Helain pro britský deník Daily Mail. Vedoucí školy své rozhodnutí okomentovalo tak, že děti mladší šesti let Helainův zevnějšek může děsit. „Jsem učitel prvního stupně. Miluju svou práci,“ uvedl Helain s tím, že se nehodlá vzdát své práce a učit hodlá dál.

defakto ( 30. září 2020 15:00 )

... u nás by obvinili rodiče dětí z nedostatku tolerance a ten potetovaný by dostal odškodné za to , že byl diskriminovaný.

Zobrazit celou diskusi