Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jenovéfa Boková (28) podporuje sbírku pro matky samoživitelky: Herečka zve dárce do divadla

Autor: chal - 
12. září 2020
19:09

Výchova dětí je často velmi náročná věc pro dva rodiče, natož pro jednoho. Těžkou finanční situaci maminek a tatínků samoživitelů si dobře uvědomuje Klub svobodných matek, který ve spolupráci s dárcovskou platformou Donio zahájil sbírku pro tyto rodiny. Akci podpořila herečka Jenovéfa Boková, která jednomu z dárců dá speciální odměnu.

Nový školní rok je pro rodiče malých dětí velká finanční zátěž. Nakoupit všechny potřebné pomůcky jako batoh, penál, přezůvky, vybavení na tělocvik rozhodně není levná záležitost. K tomu se ještě přidají platby za zájmové kroužky a mimoškolní aktivity.

Pro řadu lidí, kteří vychovávají své dítě nebo děti sami, je to velký problém. Mnoho z nich navíc tvrdě zasáhla koronavirová krize, která se například lidí zaměstnaných v pohostinství finančně dotkla velmi výrazně.

Naštěstí se mohou obrátit na pomoc Klubu svobodných matek, který připravil program "Back to school" (Zpátky do školy).

Klub prostřednictvím dárcovské platformy Donio ve veřejné sbírce vybírá peníze, kterými těmto neúplným rodinám pomáhá s pokrytím výdajů. „Za každé 2 000 Kč pomůžeme jedné samoživitelské rodině usnadnit vstup do nového školního roku,“ píší organizátoři sbírky na stránce Donio.cz.

Klubu svobodných matek a Doniu pomáhá vybrat co nejvyšší částku i herečka Jenovéfa Boková, která se stala patronkou sbírky. A dárcům nabízí zajímavou cenu za jejich laskavost - jednoho z nich vezme do divadla na představení Honey.

Každý člověk, který přispěje, může napsat, proč zrovna on by měl dostat odměnu. Ze zaslaných odpovědí v Doniu vyberou jednu nejzajímavější. Dárce tak může spojit příjemné s užitečným - přispěje na dobrou věc a zhlédne oceňované představení.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kralovna-vsech-mori ( 12. září 2020 22:28 )

Stejně má každá doma nastěhovanýho chlapa, jen to na sociálce nepřizná.

kralovna-vsech-mori ( 12. září 2020 22:03 )

Nebudu podporovat nezodpovědné ženštiny co otce svého dítěte vyženou ještě před narozením děcka a nebo krátce po něm a to jen aby se mohly pelešit zase s dalším blbem.

Zobrazit celou diskusi