Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tragický osud Soni ze Sokolovska: Ochrnula, manžel zemřel a na synka (5) zůstala sama

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: jel - 
2. července 2020
12:00

Tragický osud potkal mladou maminku Soňu B. z Horního Slavkova a její rodinu. Paní Soňa totiž ochrnula a její manžel krátce nato zemřel. O jejich synka se tak musí starat sestra handicapované ženy, Helena. Pomoci by však prý mohla léčba kmenovými buňkami, kterou však pojišťovna nehradí. Karlovarský kraj se proto rozhodl vyhlásit sbírku.

Třiačtyřicetiletou mámu teprve pětiletého syna postihla cévní mozková příhoda, po které ochrnula. Krátce nato přišla pro ni i její rodinu další tragická rána. Manžel paní Soni totiž prohrál boj se zákeřnou rakovinou a zemřel. Chlapeček tak v krátkém čase přišel o otce a jeho maminka skončila v nemocnici. Stará se teď o něj teta Helena. Ta se ozvala náměstkyni hejtmana Karlovarského kraje, Janě Mračkové Vildumetzové (ANO).

Díky tomu se věci daly alespoň částečně do pohybu. „Kontaktovala mne s tím, že její sestře hrozí, že ji přesunou na sociální lůžko bez potřebné zdravotní péče,“ uvedla náměstkyně s tím, že poté domluvila převoz paní Benešové do jiného zařízení, kde mohla začít s rehabilitací a její stav se zlepšil. Vyhráno ovšem není, pomohla by však nákladná léčba kmenovými buňkami, na kterou rodina nemá peníze.

Karlovarský kraj proto vyhlásil veřejnou sbírku. Lidé tak mohou přispět do pokladničky, kterou najdou na recepci krajského úřadu i na akcích pořádaných krajem. Možné je poslat peníze i na transparentní účet.
„Věříme proto, že i díky naší sbírce se paní Soňa opět brzy postaví na nohy a bude moci být se svým chlapečkem,“ dodala k tématu Mračková Vildumetzová.