Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena vytáhla z krabice 24 let starý hamburger z McDonalds: Vypadá jako pár dní starý

Autor: DH - 
3. září 2020
15:03

Na sociální síti TikTok se objevilo šokující video, na kterém starší žena ukazuje hamburger s hranolkami, který si uchovávala ve skříni, údajně od roku 1996. Jídlo přitom tak ale nepůsobí.

Videoklip sdílel na TikToku účet s názvem Aly Sherb a hned se stal virálním. Babička na něm totiž rozbaluje hamburger z McDonalds, který si koupila v roce 1996. V době, kdy u nás ještě doznívala euforie ze sametové revoluce a ve Velké Británii se rozvedl Princ Charles s Lady Dianou. Za 24 let se toho ve světě změnilo - hamburger a hranolky ale příliš ne.

Jistě, hamburger tak starý, že by mohl už tři roky v Americe popíjet pivo, se asi jíst nedá, ale ani se nezdá, že by nějak plesnivěl nebo se rozkládal. A hranolky? Ty, jak říká paní ve videu, vypadají, jako kdyby před měsícem spadly pod sedadlo v autě. Jídlo zkrátka nepůsobí tak staře, jak se ve videu tvrdí.

K videu už se vyjádřil i samotný McDonald's, který reagoval na četné komentáře o pochybné kvalitě jídla z rychlého občerstvení. Uvedl, že veškeré hamburgery u nich vyrobené prošly řadou testů. Jídlo od nich se prý běžně rozkládá, ale pokud k tomu nemá vhodné podmínky, jako třeba vlhkost, pouze dehydratuje, což se asi stalo i v případě tohoto hamburgeru.

Prakticky stejný názor následně v americké televizi Fox News prezentoval i doktor Donald W. Schaffner. Uvedl, že hamburger také mohl být dobře udělaný, čímž se uvnitř zabily veškeré bakterie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi