Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Chlapeček (6) umírající na vzácnou formu rakoviny si splnil sen: Policisté ho vzali mezi sebe

Autor: ran - 
26. srpna 2020
16:38

Chlapeček (6) pravděpodobně zemře na vzácnou formu rakoviny, lékaři mu dávají jen pár měsíců života. Policisté mu proto připravili dojemný dárek – jeden celý den s nimi a jejich technikou, jen pro něj a jeho rodinu! Nadšeného pacienta, který by se rád stal jedním z nich, provedli, kde se dalo, a jmenovali ho „čestným policistou“! 

Mitchell Ray (6) je bystrý a zvídavý klouček z města Dubbo v australském Novém Jižní Walesu. Zbývá mu ale podle lékařů už jen pár měsíců života. Nejstarší ze tří sourozenců trpí vzácnou formou rakoviny, která se vyskytuje jen u dětí. Takzvaný neuroblastom ničí zejména nervovou tkáň, ale dělá paseku po celém těle.

Když se policisté dozvěděli, že jeho velkým přáním je chytat padouchy v jejich řadách, věnovali mu jedinečný zážitek – den strávený s nimi a s jejich technikou. Provedli ho po zázemí, svezli ho, na čem to jen šlo, ukázali mu svoji námořní jednotku v přístavu, trpělivě odpovídali na všechny jeho všetečné dotazy a nakonec mu udělili hravý titul „čestný policista“.

Chlapeček byl v sedmém nebi a zážitky s policií mu daly zapomenout na jeho trápení. Vzpomínky na den, který prožil se svými hrdiny, mu budou posilou do dalších dní a měsíců, které mu ještě zbývají. Spolu s ním si den užili i jeho mladší sourozenci a samozřejmě rodiče, kteří potomky doprovázeli.

Mitchellovi začal kolotoč po nemocnicích 17. ledna 2020, kdy mu našli nádor v žaludku, údajně o velikosti ananasu, jak napsal Daily Mail. Vezli ho letecky rovnou na intenzivní jednotku, protože měl pravou plíci plnou tekutiny. Od té doby prošel pěti cykly chemoterapie, první jen čtyři dny po nálezu, ale i tak mu lékaři dávají jen pár měsíců života. Soustředí se na to, aby mu život prodloužili co nejvíc a mohl s rodinou být, co nejdéle to půjde.

Rodiče i s dětmi se přestěhovali za ním do Sydney, aby mu mohli být nablízku a využít každou volnou chvilku, kterou spolu mohou prožít. Po intenzivním policejním dnu na sociálních sítích rodiče policii poděkovali. Napsali, že jsou poctěni tím, jaké množství lidí se na akci podílelo.

„Udělal jste z našeho kluka nejšťastnější dítě v Sydney. Byl nadšený, že toho viděl a zažil víc, než kolik si vůbec dokázal vysnít. Mohl se osobně potkat se svými vzory a za to vám zůstaneme navždy vděční,“ dodali.  

frantacizek ( 26. srpna 2020 22:57 )

vosavopruz ( 26. srpna 2020 17:54 )

chudák kluk,*** rakovina,6 let života je strašně málo

Zobrazit celou diskusi