Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Maminka ochrnula po skoku do vody: Ulomená kostrč jí poškodila orgány i míchu!

Autor: ran - 
20. srpna 2020
09:05

Danni Hardingová (29) si jen chtěla zaplavat a zaskákat si z vodopádu do chladivé vody. Devětkrát si vysoký skok ze skály užila, desátý pokus jí ale připravil léta utrpení, které dodnes neskončilo. Je ochrnutá, prodělala mnoho operací, musela se rozloučit s prosperující firmou, nemůže se starat o syna, jak by chtěla. Jediný skok jí změnil život. Má proto pro lidi vzkaz.

Maminka 3letého chlapce z jižního Walesu se jela v roce 2018 koupat s přítelem a skupinkou kamarádů k vodopádům Sgwd Gwladys. Autem byli na místě za pár chvil. Počasí vyšlo, voda byla příjemná, parta pohodová; vše vypadalo růžově. Když se ale Danni zanořila do vody podesáté, věděla, že je zle.  

Nyní se rozhodla o svém zranění promluvit, protože na tomtéž místě, kde neštěstí potkalo ji, se po skoku do vody vážně zranil i neznámý 13letý chlapec. Musel ho z místa odvézt vrtulník. Danni nechce, aby si ještě někdo další musel projít tím, čím si prochází nyní ona nebo onen teenager.  

Zachránil ji její syn

Po dopadu pod vodou dopadla na velký kámen, který z hladiny nebyl vidět. Projela jí zády obrovská bolest. „Jsem ale strašně tvrdohlavá. Bolest jsem dokázala upozadit a sama bez pomoci jsem se vyškrábala na břeh,“ řekla pro Daily Mail. S ostatními ještě dokázala popojít o kus dál k autu, pak ji však bolest přemohla a ona zkolabovala. Ochrnula na obě nohy a mluvila zmateně a jen s obtížemi. 

V nemocnici na pohotovostním příjmu už jenom ležela. Nemohla si dojít na záchod, zavedli jí proto do močového měchýře katétr. Říká, že ji zachránil její tehdy 3letý syn, když se pytlík naplnil místo močí krví a Danni se zhroutila na zem. Chlapeček začal tak vyvádět, že okamžitě přiběhl personál a začal jednat. Ukázalo se, že má prasklou kostrč a její konec se částečně zanořil dovnitř těla.

Co bude v budoucnu, nemá ponětí

Podstoupila postupně několik operací, letos ji čekají další tři. Vytvoří jí umělý vývod tlustého střeva a asi rok bude muset u sebe nosit pytlíček na vlastní exkrementy. „Jak bude vypadat život po těch dalších operacích, vůbec netuším,“ přiznává si.   

Před zraněním měla prosperující bezpečnostní agenturu, ale té se nakonec musela vzdát. „Dva roky už jako bych nežila. Přišla jsem o práci a i nejjednodušší věci jako uvařit si oběd - vaření bývalo mojí velkou vášní - je nad mé síly.“ Na všechny čtenáře apeluje: Nechcete skončit jako já? Skákejte jenom tam, kde stoprocentně víte, co se skrývá pod hladinou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi