Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Fascinující video zachytilo okamžik zrození: Jak přišel na svět malý Ondrášek?

Autor: jžk - 
20. července 2020
09:10

V noci z předminulé neděle na pondělí se šťastné mamince Veronice v rychnovské porodnici narodil syn Ondřej. Nádherné záběry, které zachycují příchod nového života, uveřejnily na internetu lokální facebookové stránky.

Nastávající maminka Veronika si pro porod zvolila rychnovskou porodnici, kde sama působila jako porodní asistentka. Plánovaný termín porodu jí vyšel skoro na den přesně.

Jeho průběh zachytilo video, které následně zveřejnily facebookové stránky pro obyvatele Rychnovska. Porodnice je, jak stránky uvádí, mezi ženami oblíbená především pro svůj osobní přístup ke každé nastávající mamince. 

Jak stojí na stránkách nemocnice, preferuje se lékařské vedení porodu s možností alternativních postupů, a pokud jsou přání rodičky reálná a během porodu se nevyskytují komplikace, personál se jim snaží vyjít vstříc.

Nastávající maminka Veronika využila teplou lázeň ve vířivce. Samotný porod probíhal na polohovatelném lehátku. Porodnice umožňuje polohu vleže, vpololeže, vpolosedě a po dohodě s lékaři i v jiných polohách.

Veronika se s lékaři předem domluvila na epidurální analgezii, porodnice však k tlumení bolesti a zvýšení komfortu rodiček hojně využívá i akupresuru, hydroterapii, aromaterapii nebo audioterapii.

Nastávající mamince se na videu po podání anestetik značně ulevilo. Jak zazní v samotném videu, epidural mimo jiné uvolňuje pánevní dno, což zkracuje kontrakce a urychluje porod. I tak se ale tahle cesta k narození nového človíčka protáhla do půl čtvrté ráno.

Konečně se malý Ondrášek pomocí šikovných rukou doktora dostal do náručí maminky. „Tak je tady. Je váš,” usmívá se zkušený doktor Slavomír Dorko, který jako porodník slouží přes patnáct let.

Klučík, který Veroniku pěkně potrápil, se narodil zdravý, padesát centimetrů velký a s váhou 3230 gramů. Nezbývá než mladé rodině pogratulovat a popřát Ondráškovi do života spoustu šťastných chvil!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi