Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapci (5) roztrhali dva rotvajleři tvář. Monstrum, pokřikují na něj děti

Autor: shp - 
18. července 2020
06:30

Když bylo Ryderu Wellsovi (5) z Granite Falls v Severní Karolíně pouhých 21 měsíců, napadli ho dva rozzuření rotvajleři a ošklivě mu potrhali obličej. I po 50 chirurgických zákrocích je jeho tvář stále zdeformovaná a nebohý chlapec se stává často terčem nechutné šikany. Jeho maminka proto promluvila o útrapách, které její syn prožívá, aby vnesla světlo na životy dětí s šrámy na těle i na duši.

Ryder byl v roce 2015 napaden dvěma rotvajlery rodinného přítele, kteří oba vážili kolem 45 kilogramů. Poté, co byl letecky transportován do nemocnice, strávil 14 hodin na operačním sále. Lékaři tehdy nedávali chlapci příliš velké šance na přežití, a mamince dokonce řekli, ať se připraví na nejhorší. Jenže Ryder má tuhý kořínek a všechny vyvedl z omylu, uvedl Daily Mail.

Nejenom, že přežil, ale naučil se i jíst, pít a chodí do mateřské školky mezi ostatní děti. Bohužel však přišel při útoku rozzuřených zvířat o celou pravou tvář, spodní víčko, 75 % rtu a měl rozdrcené zuby. K tomu mu psi zlomili ruku a prokousli pravou plíci. Chlapce stále čekají další transplantace a zákroky. „Stalo se to tak rychle,“ začala své vyprávění maminka Brittany Nicole, která pracuje jako asistentka pedagoga.

Psi na chlapce zaútočili během snídaně

Snídali jsme a Ryder chodil sem a tam za hračkami a zpět pro slaninu. Pak zmizel. Podívala jsem se z okna a ležel na zahradě tváří k zemi. Na sobě měl pyžamo, které bylo úplně roztrhané, a zbyl na něm jenom rukáv. Když jsme ho sebrali a otočili, jeho tvář byla pryč. Kolem psů se motal už dříve a byli v pořádku, takže nevím, co se stalo,“ popsala máma okamžiky hrůzy.

Zpočátku to bylo děsivé, protože i dospělí zírali. Během prvního roku neměl na jedné straně tvář, protože se dvě transplantace kožních štěpů nepovedly. Když jsme šli do parku, byly tam děti, které ukazovaly a křičely na něj 'monstrum', než utekly. Další den na něj někdo při nakupování křičel 'fuj'. Jenže on je bojovník, nedrží se kvůli nikomu zpátky,“ dodala Brittany.

Chlapce čeká nástup do školy

Ví, že si o něm lidé povídají, ale nemluví o tom příliš. Nosí brýle a čepice a občas svěsí hlavu, aby si zakryl tvář. Snažila jsem se s tím vypořádat dobrým chováním, ale to na něj nemá moc vliv. Ale říkám mu každý den, že je nádherný, že být odlišné je nádherné a že je proto v pořádku být jiný,“ uzavřela maminka s tím, že Rydera nyní čeká nástup do první třídy. Proto mluví o jeho zranění, aby ostatní děti viděly, že za zraněnou tváří se skrývá fajn klučina.

diskutujici ( 18. července 2020 15:33 )

Jojo, rodinný přítel s pejsky, to je hotové neštěstí.
Doufám, že čokli už pruhučeli komínem

XYZ3 ( 18. července 2020 10:02 )

Myslím, že přišel o levou tvář, ale je to hrozné i tak...

horaIysa ( 18. července 2020 08:55 )

Ta možná jsi nečetl dost pozorně, ale rotvajleři nebyli jejich, ale jejich rodinného přítele.

frantacizek ( 18. července 2020 08:47 )

tak ono rotvajler není úplně ideální plemeno k dětem..chudák malá, děti dokáží být k sobě někdy kruté

Zobrazit celou diskusi