Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ženě se zatoulal kocour: Díky mikročipu se znovu setkali po dvanácti letech!

Autor: jžk - 
2. července 2020
10:12

Když se Vicky Swainsonová v roce 2008 jako dospívající stěhovala, utekla jí z okna milovaná kočička Gucci. I přes všechny snahy se jí nepodařilo chlupatého kamaráda v Gildersome v Británii najít. Až po neuvěřitelných dvanácti letech jí zavolali z veterinární kliniky na základě mikročipu pod kůží!

Když mi zavolali, zůstala jsem v naprostém šoku! Nemohla jsem zpracovat, co se děje,“ popisuje setkání milující majitelka. A kdo by se jí divil? Šance, že se něco podobného stane, přirovnala jednu k milionu. Okamžitě zamířila k veterináři, aby zjistila, že se opravdu jedná o jejího dvanáct let ztraceného kocoura. 

Okamžitě jsem věděla, že to je on, a ráda bych věřila, že on mě poznal taky. Když jsem ho vzala do náručí, začal se mazlit a příst,“ řekla mladá manažerka banky. Vicky se poté, co její kocour utekl z nového domu a ona jej nemohla půl roku najít, vzdala veškerých nadějí. Zvědavý kocour vyskočil z okna do přilehlé zahrádky a víckrát se neukázal.

Doufali jsme, že si na nové místo zvykne, ale utekl během stěhování. Šli jsme ho hledat, ale nebyl k nalezení. Zkoušeli jsme ho volat, třásli jeho oblíbenými sušenkami, zkusili jsme všechno,“ popisuje dojatá majitelka. Gucci byl pro ni jako součást rodiny. Veterinář Vicky řekl, že se kocour toulal posledních 8 měsíců ulicemi, kde ho krmila místní žena. Ta si všimla, že zhubl, tak ho nechala zkontrolovat veterinářem. Tehdy mu pod kůží našli mikročip.

Dojemné setkání by nikdy neproběhlo, nebýt zodpovědnosti jeho majitelky. „Myslím, že je důležité, aby majitelé své kočičky čipovali, nejen psy,“ prohlásila Vicky, která má teď doma další kočku, Larry. Gucci se proto nastěhoval k jejímu otci, který byl z návratu tuláka nadšený jako jeho dcera.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi