Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Morbidně obézní muž shodil 150 kg: Zhubnout se mu podařilo bez cvičení!

Autor: shp - 
5. července 2020
12:21

Před sedmi lety nebyl na Zacha Moorea (39) z Piersonu na Floridě vůbec hezký pohled. Muž se dopracoval k neskutečným 227 kilogramům. Měl potíže s dýcháním a jeho tělo bylo v havarijním stavu. Šel ale do sebe a zhubl 150 kilo. A teď se podržte, podařilo se mu to bez cvičení.

Když byla Zachova váha největší, stravoval se téměř výhradně jídlem z rychlého občerstvení. „K snídani jsem měl čtyři vejcové McMuffiny a dvoulitrovou kolu,“ přiznal někdejší tlouštík webu AOL. Jeho stravovací návyky byly vskutku děsivé a zdraví nebezpečné. Skončil kvůli nim v nemocnici.

Po otravě jídlem zhubl 27 kg

„Oběd byl vždy něco jako hranolky, hotdogy a hamburgery,“ dodal s tím, že se nakonec jídlem dokonce otrávil. „Dostal jsem otravu jídla a shodil 27 kilo během týdne. Pořád jsem zvracel a měl průjem. Když jsem byl v nemocnici, myslel jsem, že umřu,“ přiznal Zach.

Zdravotní stav muže, který musel dýchat pomocí kyslíkové masky, ho přinutil změnit svůj životní styl. „Vím, že obezita zabíjí. Nechci, aby můj syn musel navštěvovat náhrobní kámen. Nechtěl jsem, aby si tím mé dítě muselo procházet,“ vysvětlil Zach. Rozhodl se proto otočit svůj život o 180 stupňů.

Kůži mu museli odstranit při operaci

Nejdříve si nechal podvázat žaludek a ze svého jídelníčku vysadil vepřové maso a smažené pokrmy. Postupně se mu pak podařilo zhubnout 150 kilo. Na těle mu však zůstala ohyzdná převislá kůže. Ta musela být odstraněna chirurgicky. Zach na tento zážitek nevzpomíná v dobrém.

„Bylo to děsné. Byl jsem pod anestetiky 9 hodin. Měl jsem 2400 stehů. Museli mi zvednout zadek. Předělali mi hrudník. Upravili mi podpaží a prsa,“ popsal Zach zákrok. Nyní jí zdravě, v jeho jídelníčku je hlavně zelenina a chlubí se tím, že se mu podařilo zhubnout bez jediné návštěvy posilovny nebo jakéhokoliv cvičení.

Bez manželky by to nezvládl

Za podporu v nelehkém období je vděčný své ženě Amber. Bez ní by to prý nezvládl. „Dokonce mě dovezla na operaci. Je moje všechno,“ uzavřel Zach, který se hamburgeru už nikdy nedotkne. Co je nejdůležitější, Američan se nyní nemusí bát, že by jeho syn přišel o tátu.

frantacizek ( 5. července 2020 12:53 )

síla vůle hezký článek pro mladé

Zobrazit celou diskusi