Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Legendární autobus z filmu Útěk do divočiny museli z hustého lesa odvézt: Umírali kvůli němu lidé!

Autor: jel - 
22. června 2020
17:27

Opuštěný autobus na Aljašce, který proslavil film Útěk do divočiny, byl odstraněn a přesunut na tajné místo. Vrak totiž přitahoval milovníky slavné dobrodružné knihy i snímku, který podle ní byl natočen. Jenže dva turisté na místě zemřeli a minimálně 15 jich muselo být zachráněno. Proto armáda autobus raději odstranila. 

Ve čtvrtek 18. června se úřady rozhodly definitivně odstranit dopravní prostředek známý jako "Magický autobus" nebo také "Autobus 142", který přitahoval cestovatele z celého světa, protože právě v něm kdysi žil legendární Chris McCandless, jehož život mapuje právě zmíněná kniha Útěk do divočiny. 

Kniha byla napsána právě podle životního osudu tohoto muže, který se po dostudování vysoké školy rozhodl, že za svým dosavadním životem udělá tlustou čáru a odstěhuje se do aljašských lesů. Zemřel ve čtyřiadvaceti letech, osamělý právě v tomto autobuse. Režii filmu si vzal na starost Sean Penn a snímek měl premiéru v roce 2007.

Autobus stál poblíž Národního parku Denali a stal se v podstatě poutním místem, cesta k němu se však dvěma turistům stala osudnou! V letech 2010 a 2019 se v tamní řece Teklanika utopili dva turisté, kteří se snažili dostat právě ke slavnému dopravnímu prostředku. A podle aljašké národní gardy muselo být minimálně 15 dalších dobrodruhů zachráněno.

V okolí magického autobusu musela být odstraněna vegetace, do střechy a podlahy prostředku byly vyřezány díry aby bylo možné umístit speciální popruhy a autobus mohl odnést vrtulník. Úřady se prý nerozhodly, co s autobusem nyní provedou, místo, kde se teď nachází, však zůstává tajné. Uvažují však, že jej zpřístupní veřejnosti. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi