Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Geniální chlapec z amerického Montgomery: V deseti maturita, v devatenácti právníkem!

Autor: Veronika Kynclová - 
4. června 2020
22:50

Ukončení střední školy ještě z nikoho génia nedělá. U Američana Setha Hardinga to ale neplatí. Střední totiž dostudoval už v 10 letech a nyní má nakročeno k tomu, že se v 19 letech stane právníkem!

Nadaný mladík z Montgomery má o své budoucnosti jasno už od útlého věku. Zrovna ho čeká advokátní zkouška, a pokud v ní uspěje, bude z něj prý nejmladší kvalifikovaný právník v historii státu Alabama. „Další fází je stát se nejlepším právním zástupcem a tím nejlepším člověkem, jakým jen mohu být, abych mohl každý den sloužit svým klientům,“ říká mladý génius.

„Když se podíváte do historie Spojených států, všichni naši velcí vůdci začínali na právnickém poli,“ dodal. Za své úspěchy prý vděčí rodině, která ho v jeho úsilí podporuje a věří mu. Studium práv se ostatně stalo prioritou i pro jeho o dva roky mladší sestru Katrinnah (17), která je už druhým rokem na Faulknerově univerzitě. „Průměrný věk dokončení střední školy se v naší rodině pohybuje kolem deseti let,“ říká Seth, který pochází z deseti dětí.

Všechny žijí pod jednou střechou s tátou Kipem a mámou Monou Lisou. Devět z nich se vrhlo na studia vysoké školy ve 12 letech, benjamínek Thunder to ale zvládl už v 10! „Domácí výuka jim pomohla v rychlejším vzdělávání,“ věří pyšní rodiče.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi