Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemné gesto rodičů Oliverka s SMA: Takhle poděkovali za 50 milionů!

Autor: DH - 
15. května 2020
05:05

Video, které řekne vše. Rodiče malého Olivera s nemocí spinální svalovou atrofií (SMA) jím poděkovali všem, kteří jim pomohli při vybírání peněz na nejdražší lék na světě Zolgensma pro jejich syna. Oliverovi nakonec léčbu kompletně proplatí pojišťovna.

Příběh malého Oliverka (1), který trpí velice vzácnou nemocí SMA, zná dnes v České republice už asi každý. Rodina potřebovala peníze na nejdražší lék na světě Zolgensma, který stojí přes 60 milionů.

Pro Oliverka se proto spojil prakticky celý národ, s výběrem potřebných 65 milionů korun pomohli slavní herci, zpěváci a zpěvačky, podnikatelé, ale i přední sportovci jako Jakub Voráček nebo Tomáš Satoranský. Po Česku probíhaly benefiční prodeje triček, dražby i jiné sbírkové akce. To vše, aby se podařilo pro Oliverka vybrat peníze do poloviny května. Pak čas vyprší. Lék totiž zabírá jen do dvou let věku dítěte, a tak času nebylo nazbyt.

Naštěstí pro rodinu, lidé byli velmi solidární a vybrali mezi sebou přibližně 40 milionů korun. Situace se ještě zlepšila, když koncem dubna vyšlo najevo, že platbu léku nakonec kompletně uhradí pojišťovna. Rodině tak mohl konečně spadnout velký kámen ze srdce.

Teď, když už mohou být rodiče Oliverka spokojení, zveřejnili fotografie, informace a video z celé léčby na sociální sítě a vy si tak můžete dojemně připomenout celou Oliverkovu cestu.

marlen52 ( 15. května 2020 14:24 )

Oliverkovi také přeji hodně sil a brzké uzdravení protože žádné děcko si nezaslouží takovou nemoc zas bude dobře

Zobrazit celou diskusi