Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hasiče Martina na dálnici smetl kamion: Obec pro děti a partnerku vyhlásila sbírku

Autor: chal - 
13. května 2020
05:03

Rodina silničáře a dobrovolného hasiče Martina H. z Kobylí se vzpamatovává z obrovské tragédie. Martina na konci dubna u Břeclavi při práci na dálnici D2 ve vysoké rychlosti smetl kamion, Martin neměl šanci přežít. Zbyla po něm partnerka se dvěma malými dětmi, kterým se nyní obec Kobylí rozhodla pomoci vyhlášením veřejné sbírky.

Martin H. z Kobylí pracoval jako silničář. V osudný den 29. dubna na 57. kilometru dálnice D2 u Břeclavi v reflexním oděvu odstraňoval kužely, když se přiřítil kamion a Martina smetl. „Přestože jsme na místo vyslali vrtulník, veškerá snaha byla marná,“ musela bohužel konstatovat mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Táta dvou malých dětí na místě zemřel. Obec Kobylí, kde Martin s partnerkou a potomky bydlel, se rozhodla pozůstalým pomoci překonat složité období vyhlášením veřejné sbírky.

„Pokud můžete a chcete přispět, pošlete jakoukoli částku na transparentní účet zřízený místostarostou obce Kobylí. Obec je zároveň garantem, že peníze z účtu budou věnovány výlučně pozůstalým po Martinu H.,“ uvedli zástupci obce na facebookové stránce Kobylí.

Martinova smrt tvrdě zasáhla i dobrovolné hasiče z Kobylí, jejichž řad býval nebožtík členem. Na facebookovém profilu hasičů se po tragédii objevilo přes sto dojemných vzkazů, ve kterých lidé na Martina vzpomínali nebo přáli rodině upřímnou soustrast.

alter012 ( 13. května 2020 08:35 )

Čo sú toto za spôsoby , žobrať o peniaze ?
Pracoval ako silničár ? Čo je dosť nebezpečná práca ! Firma mala mať svojich zamestnacov dostatočne poistených aby pri takomto neštastí nemusela ísť manželka a deti po žobraní !
PS. Ja mám v mojom postení auta a položku , že náhrada škody do asi 40 +- milionov ! Kamion spôsobil nehodu tak nech platí poisťovňa !

Zobrazit celou diskusi