Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Máma tří chlapců Jiřina (†42) náhle zemřela: Na péči o její syny vypsali sbírku

Maminka Jiřina náhle zemřela. Její chlapci půjdou k babičce.
 (Autor: Facebook)
Autor: chal - 
5. února 2020
16:10

Obrovská tragédie potkala mladé syny Jiřiny S. (†42). Jejich maminka v lednu náhle zemřela, chlapce proto dostane do péče babička. V těžké situaci se jim snaží pomoci známí a přátelé, kteří pro rodinu shánějí peníze.

Smutnou zprávu o náhlém odchodu maminky, která zasvětila život svým nemocným dětem, sdílela na facebooku organizace Splněné dětské přání, která o Jiřině a jejích chlapcích informovala v rámci projektu už před třemi lety.

„Nečekaně odešla skvělá maminka Jiřina S. a zanechala zde po sobě malé děti, o které se nyní stará babička,“ oznámili zástupci organizace.

Jiřina vychovávala tři syny. Dva z nich mají duševní poruchu. Aby babička a Jiřinini chlapci náročnou dobu zvládli co nejlépe, přátelé ve spolupráci s rodinou vyhlásili veřejnou sbírku.

„Rozhodli jsme se zorganizovat finanční pomoc, která rodině umožní překlenout dobu, než začne fungovat pomoc od státu,“ vysvětlil jeden z nich. Účet je založený na jméno nejstaršího syna, který se o sourozence bude starat společně s babičkou.

Jiřina ještě letos 1. ledna s nadhledem bilancovala loňský rok. „Pro mě to byl rok zklamání, bolesti, ale i pýchy a naděje. Byl to pro mě rok přátelství a pochopení. Byl to rok pýchy na syny. Dosáhli velkých pokroků, mám za co děkovat,“ popsala ve facebookovém statusu. Další pokroky svých chlapečků už bohužel neuvidí.

Zobrazit celou diskusi