Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž utrpěl děsivý úraz: Hlavou mu projela silná železná tyč!

Autor: ran - 
11. května 2020
20:29

Kamel Abdel Rahman (46) z Jeruzaléma měl obrovské štěstí v neštěstí. Po pádu z druhého patra mohl být na místě mrtvý. Ale jako zázrakem odešel po týdnu a dvou mnohahodinových operacích z nemocnice živý, zdravý a ve skvělé náladě. Místo možných doživotních následků si odnesl skutečně velmi dobrou historku pro kamarády. 

Kamel prý necítil žádnou bolest, když tak ležel pod otevřeným oknem s kusem železa procházejícím mu skrz na skrz hlavou. Chvilku před tím mu při rekonstrukci bytu uklouzla noha a on se zřítil přímo na kovový prut, který před domem trčel ze země, napsal Daily Mail.

„Necítil jsem žádnou bolest, což doteď nechápu. Ale nemohl jsem se hýbat, tak jsem volal o pomoc,“ líčil šťastlivec v rozhovoru pro list Jerusalem Post. „Teprve když jsem viděl ty šokované a vyděšené výrazy ve tvářích lidí, kteří se ke mně seběhli, a slyšel jsem je křičet, pochopil jsem, že to musí být vážné.“ Tyč Kamelovi vedla od levého ucha přes důlek pravého oka. Pomoc přišla od členů rodiny, kteří mu ihned zajistili odvoz do nemocnice. Při několik hodin trvajícím zákroku mu tam „cizí předmět“ opatrně a bezpečně vyňali.

Po splasknutí otoku hlavy chirurgové zjistili, že aby se zamezilo dalším hrozícím komplikacím, bude třeba druhá operace. Ta trvala rovných deset hodin. Když už bylo jisté, že nehrozí průsak mozkomíšního moku a vše je v pořádku, lebku operatéři uzavřeli tukem z pacientova břicha.

„Tento případ byl sen každého chirurga,“ řekl hlavní neurochirurg Samuel Moscovici z nemocnice ve Východním Jeruzalému, kde kuriózní případ řešili. Pohled na pacienta na stole, jemuž z obou stran hlavy trčel kus železa, byl „slibný“. „Byli jsme optimisté, ale až do konce jsme byli napjatí, v jakém stavu se pacient probudí z narkózy a vyjeví se skutečný rozsah zranění a možný dopad na mozkové funkce.“ A jak vidno z fotografií, lékaři odvedli skutečně špičkovou práci.

Tyč naštěstí minula obě hlavní tepny, které přivádějí krev do mozku, a díky skvělé práci specialistů se Kamel probudil nejlépe, jak mohl. Bez problémů chodil, mluvil a po týdnu byl propuštěn do domácího ošetřování. „Zachránili mi život,“ bude si každý den do konce života pochvalovat nešikovný, ale šťastný pracant Kamel Abdel Rahman.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi