Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Odložte šaty a pusťte se do přesazování: Svět slaví Den nahého zahradničení!

Autor: jel - 
1. května 2021
06:24

Každou první sobotu v květnu slaví někteří nadšenci do zahradničení velmi neobvyklý den. Jedná se o Mezinárodní den nahého zahradničení, který letos vychází na sobotu 1. května. Každý, kdo se rád stará o květiny či zahrady, si může tuto činnost zpestřit tím, že u toho bude nahý! Nahému zahradničení propadly i dvě ženy Claire Howardová a Kendall Plattová, které tvrdí, že jim poskytuje propojení s přírodou!

„Zahradničení je nadčasové a může ho dělat kdokoliv, mladí, staří, jednotlivci i skupiny, lidé z měst i z venkova,“ stojí na stránkách věnovaných právě tomuto neobvyklému dnu. „Nahé zahradničení není jen zábava, také nám připomíná, i když pouze na pár slunných minut, že jsme lidi, kteří jsou součástí této planety,“ vysvětluje text, proč právě nahé zahradničení.

Tuto bizarní mezinárodní událost slaví zanícení nudisti od roku 2005 a každý rok se v tento den plní sociální sítě fotografiemi zahradníků a zahradnic, kteří zalévají, přesazují a jinak zvelebují zahradu bez jakéhokoli oblečení. Letošní rok tomu určitě nebude jinak.

Lidé většinou tento den slaví spíše sami na svých zahradách nebo v párech. Existují však určité skupiny, které organizují společné oslavy tohoto dne například ve veřejných parcích. „I když je tato událost spojena se zdravým přijetím vlastního těla, tento den má být vtipný, bezstarostný a apolitický,“ říkají jeho zakladatelé.

 V rouše Evině se stará o svou zahradu i Claire Howardová z britského hrabství Oxfordshire, která porazila rakovinu prsu. „Ráda jsem venku nahá a zahradničím. Je to všeobjímající, cítit slunce na zádech a otírat se o rostliny,“ uvedla Claire pro Daily Mail s tím, že se zprvu bála svléknout se kvůli mastektomií. „Musíte přijmout život a žít ho každý den,“ dodala s tím, že jí nahé zahradničení pomáhá se sebevědomím. Nahému zahradničení propadla Kendall Plattovou, která říká, že miluje sluneční paprsky na své pokožce. „Pomáhám jiným ženám a učím je, jak zahradničit. Pro mě je to o spojení s přírodou,“ uvedla Kendall a Claire uvedla, že její manžel nejprve nahé zahradničen odmítal.

naidka ( 1. května 2021 10:06 )

S tou zahradní technikou opatrně.

jaramila ( 1. května 2021 09:56 )

dvorece ( 1. května 2021 09:22 )

Uchylnost, normální to není. Nejsem puritánka, ale nebaví mě čumět na různě zdevastovaná a nechutná těla, protože mladé a pěkné holky se tam producírovat nebudou, ty si za nahotu nechávají platit jinde a jinak. Obzvláště to musí být zážitek u těch, co mají hemeroidy a začnou plít na zahrádce s vystrčeným zadkem. A proč malým dětem kazit vkus ? Třeba jejich babička je mladá a pěkná a vnoučata ji pak soudí podle uchylů...že je také zdevastovaná a hnusná pod šaty.

sidneyfoster ( 1. května 2021 08:33 )

Opravdu dost blbej nápad. Zvláště když májí sousedi dvě malý holky. Aneb do lochu snadno a rychle.

BoziMilda ( 2. května 2020 12:45 )

Tak to jo, vždycky když trhám kopřivy, upravuji růžový sad nebo křoviňákem likviduju akáty, tak si říkám, jak musí být super dělat tohle nahej.

Zobrazit celou diskusi