Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Na procházku s rybičkou, slepicí nebo plyšákem? Španělé vymýšlejí bizarní způsoby, jak se dostat z karantény

Na procházku s rybičkou, slepicí nebo plyšákem? Španělé vymýšlejí bizarní způsoby, jak se dostat z karantény.
 (Autor: Twitter/Youtube)
Autor: jel - 
26. dubna 2020
10:13

Španělsko patří mezi země, které jsou koronavirovou pandemií zasaženy nejvíce, nakažení tam přibývají po tisících. Španělský parlament navíc prodloužil v zemi nouzový stav do devátého května, celková doba omezení pohybu bude tedy minimálně osm týdnů. Španělé se tak snaží obcházet zákaz vycházení opravdu bizarními způsoby.

Přestože je země virem v podstatě ochromena a k dnešnímu dni hlásí téměř 224 tisíc nakažených a přes 22 tisíc mrtvých, na sociálních sítích se poslední dobou objevují zajímavá videa, která ukazují, jak se Španělé snaží obcházet omezení volného pohybu, u tohoto omezení totiž platí několik výjimek. 

Ven ve Španělsku můžete například, když jdete vyvenčit domácího mazlíčka, a tak se na YouTube objevilo video, kde muž z města La Rioja vyrazil "vyvenčit" svoje dvě rybičky i s akváriem. V jiném městě zase muž vyrazil na procházku se slepicí. 

„Nepodvádějte nás a nebudete potrestáni. Je to záležitost veřejného zdraví,“ vyzvala španělská policie na twitteru a zveřejnila záběry muže, který měl na vodítku plyšovou hračku. 

Na procházku s rybičkou, slepicí nebo plyšákem? Španělé vymýšlejí bizarní způsoby, jak se dostat z karantény. Na procházku s rybičkou, slepicí nebo plyšákem? Španělé vymýšlejí bizarní způsoby, jak se dostat z karantény. | Twitter/Youtube

 

Citronel ( 26. dubna 2020 10:45 )

U nás nic takového není,ulice a obchody plné lidí,přesto se nám zdá,že nám vláda stašně ubližuje.Kdyby vláda nedělala to co dělá,tak by to tu jak tam vypadalo,už jen ta rouška nám vadí a strašně nás omezuje.

Zobrazit celou diskusi