Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sto odstínů světa i z Česka: Fotografka pořídila úchvatné snímky díky obyčejnému vzorníku barev

Autor: jel - 
27. června 2020
19:46

Teprve třiadvacetiletá fotografka a galeristka z indické Kalkaty, Devanši Rungtová, během tří let nafotila úžasné snímky. Obyčejné kartičky, které slouží jako vzorníky barev zvěčnila na místech, kde se barvy vyskytují v reálném světě a možná si jich běžně ani nevšimneme.

„Ráno vypnete červený budík, vstanete z krémového povlečení, přejdete do šafránové kuchyně a nalijete si kávu do svého oblíbeného modrého hrnku, obléknete si béžové šaty a fialové lodičky, jdete po cihlových schodech a čeká na vás bílý Uber,“ tak začíná blog mladé umělkyně. „To je osm barev, kterých si ráno všimnete, už si ale často nevšimnete zelených pantoflí v koupelně nebo žlutého vaječného žloutku v omeletě, kterou jste snídali,“ dodala.

Fotografie Devashi nafotila během tří let ve čtrnácti různých zemích, tři snímky dokonce pocházejí z České republiky. Mají nás upozornit na barevnost všedních věcí, jejichž krásy si často nevšímáme nebo ji v každodenním shonu ani nezaznamenáme.

„Byla to moje láska k barvám a touha sbírat a sdílet jejich sílu a radost se světem,“ popsala Rungtagová svou motivaci k vytvoření těchto nádherných záběrů. Údajně všechno začalo, když si na večírku všimla keře, jehož květy měly naprosto stejnou barvu, jako kartička ze vzorníku, kterou měla náhodou u sebe. Tak vznikla první fotka a pak se z toho pro fotografku stala tak trochu posedlost.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi