Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hasiče Tomáše zabil opilý řidič: Kamarádi vyhlásili sbírku pro jeho dcerku Amálku i těhotnou přítelkyni

Autor: rc - 
2. dubna 2020
18:13

Se zlomenými žebry, vnitřním krvácením a poškozenými orgány skončil v nemocnici dobrovolný hasič Tomáš ze Slovenska. Do jeho vozidla narazil opilý řidič. Tomášovi se snažili pomoci jeho kolegové od hasičů, kteří prosili veřejnost o darování krve. Devětadvacetiletý muž nakonec boj o život prohrál a jeho kamarádi se rozhodli na jeho rodinu vyhlásit veřejnou sbírku.

„Když tvůj život nabere pořádný smysl, doma vychováváš dcerku, máš přítelkyni, kterou miluješ, opilý řidič ti zkříží cestu a je po všem. S hlubokým smutkem Vám oznamujeme, že náš kamarád, přítel, syn, kolega, brácha a hlavně milující otec, svůj nejtěžší boj, i navzdory obrovské podpoře a snaze nezvládl,“ oznámil smutnou zprávu na sociální síti Facebook Dobrovolný hasičský sbor ze slovenské obce Spišský Štvrtok.

Jejich kolega, dobrovolný hasič Tomáš, skončil v nemocnici v Popradě poté, co do něj 25. března narazil opilý řidič. Devětadvacetiletý novopečený otec utrpěl vážná zranění. Podle informací slovenského deníku Prečítaj si měl zlomená žebra, poškozené orgány, vnitřní krvácení a poraněné končetiny.

Tomášův příběh zasáhl celé Slovensko poté, co jeho kamarádi a kolegové od hasičů na sociální síti zveřejnili prosbu o darování krve pro Tomáše, který měl vzácnou krevní skupinu A-. „Prosíme všechny kamarády, kolegy, hasiče, hasičky a všechny lidi, ke kterým se to dostane, ať jdou darovat krev,“ prosili na sociálních sítích. Tomáš však po pěti dnech boje zemřel.

Dobrovolní hasiči se proto obrátili znovu na veřejnost a tentokrát je prosí o pomoc pro Tomášovu rodinu. „Tímto příspěvkem se na Vás obracíme s poslední výzvou a prosbou o pomoc,“ uvedli v příspěvku s tím, že Tomášova přítelkyně Dagmar je na mateřské dovolené.

Po Tomáškovi zůstala sedmiměsíční dcerka s přítelkyní, která je na mateřské dovolené, a jeho nešťastná rodina. Kromě své přítelkyně a dcerky se staral a pomáhal i své rodině a hlavně bratrovi, který je odkázaný na invalidní vozík. Když přišli o hlavní zdroj jejich příjmu, budou potřebovat pomoc naši, vaši a pomoc široké veřejnosti,“ napsali na facebook. „Žádné peníze nemají hodnotu lidského života, ani nám Tomiho nevrátí, ale věříme, že pomohou zmírnit trápení jeho nejbližších,“ dodali.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi