Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hasiči v Jihlavě bojují s požárem elektroodpadu: Jedovatý dým zahalil široké okolí

Aktualizováno -
27. března 2020
19:24
Autor: DH, čad - 
27. března 2020
19:17

Jihlavští hasiči mají mimo boje s koronavirem i další starosti. U metropole na Vysočině hoří několik tun elektroodpadu a hustý černý dým je vidět na kilometry daleko. Na místě naštěstí nejsou potvrzeni zranění.

Hoří v jihlavské části Hruškové Dvory. Šest jednotek hasičů se potýká s rozsáhlým požárem jihlavské firmy na likvidaci počítačů a dalších elektro spotřebičů. „Požár byl nahlášen v 16:30 a na místo dorazily čtyři jednotky hasičů,“ uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová.

„Vzhledem k rozsahu požáru požádal velitel zásahu o okamžitý příjezd mobilní chemické laboratoře z Tišnova a o pomoc dalších dvou jednotek hasičů,“ pokračovala mluvčí.

Krátce před půl sedmou hasičtí chemici zjistili, že v mohutném dýmu nad městem je velká koncentrace nebezpečných látek. Městský rozhlas okamžitě varoval občany před vycházením z domovů a větráním v oblasti městských částí Hruškových Dvorů a Bedřichova.

„Do současnosti se nám oheň nepodařilo dostat pod kontrolu a vypadá to, že hašení bude probíhat až do sobotního rána. Naštěstí nikdo při požáru nebyl zraněn. Jedná se o firmu, kde už v předchozí době hasiči zasahovali několikrát,“ dodala Petra Musilová.

Oznámení o požáru přijala operátorka tísňové linky 112 kolem 16:30. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Zasahuje tam několik jednotek hasičů se sedmi cisternovými automobilovými stříkačkami a další technikou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání