Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dojemné video: Maminka poprvé drží svého synka poté, co byla po porodu dva týdny v kómatu

Autor: jžk - 
26. března 2020
06:05

Novopečená maminka Becky Ruleová (27) téměř zemřela na infekční onemocnění mozku, lékaři u ní proto po porodu vyvolali kóma. Jako zázrakem se uzdravila a po dvou týdnech poprvé spatřila svého syna!

Becky se dostavila do nemocnice den před termínem porodu. Stěžovala si na migrény a neschopnost se jasně vyjadřovat. Jelikož měla ona i její nenarozené dítě naměřeny vysoké tepové frekvence, lékaři se rozhodli provést nouzový císařský řez.

Jackson se narodil zdravý s krásnou porodní váhou 4 kila, Becky ale bojovala o život. Prodělala několik záchvatů, které způsobil zánět mozkových blan. Kvůli obavám o její život byla převezena do specializovaného centra Walton v Liverpoolu, kde u ní uměle vyvolali kóma a aplikovali injekci steroidů, aby zmírnili otok mozku.

Lékaři jí dávali jen malou šanci na přežití, podle nich se z takového stavu probere jen jeden člověk z pěti. U Becky však medikace zabrala a o čtrnáct dní později byla konečně představena svému dítěti!

 

Maminka malého Jacksona si ale na nic z toho, co se stalo po probrání z kómatu, nepamatuje. Zánět u ní způsobil krátkodobou ztrátu paměti, ztrátu chuti a neschopnost rozeznat, jestli má hlad či nikoliv. Také se musela znovu naučit číst a psát.

Becky Ruleová, která žije s partnerem Danem Harriesem (25), se rozhodla sdílet svůj příběh plný naděje a síly po první oslavě narozenin syna. Věří, že její rozhodnutí okamžitě vyhledat lékařskou pomoc zachránilo Jacksonovi život, který si nenese žádné následky z porodu. „Nemohla jsem pořádně mluvit, po návratu z nemocnice jsem mohla používat jen jednotlivá slova. Musela jsem se vše učit od znova, jako bych byla dítě,“ dodává Becky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi