Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Muž (†25) odjel do Turecka, aby tam podstoupil operaci žaludku: Zemřel několik hodin po zákroku!

Autor: rc - 
24. března 2020
23:02

Joe Thornley se dlouhodobě snažil zhubnout, ovšem stále se mu to nedařilo, a tak se rozhodl pro operaci žaludku. Taková operace však stojí v Británii obrovský balík, a proto se za doktory vydal do Turecka, kde si obdobný zákrok účtují třetinu. Operace však dopadla tragicky. Pětadvacetiletý muž po pár hodinách zemřel.

Joe Thornley se dlouho trápil kvůli své váze. Pětadvacetiletý Brit vážil 134 kg a stále se mu nepodařilo přebytečná kila shodit. Když neúspěšně vyzkoušel různé metody hubnutí, rozhodl se, že podstoupí radikální zákrok. Při této operaci dojde k odstranění části žaludku, člověk tedy může jíst, co chce, laicky řečeno se toho však do něj vejde podstatně méně než dřív.

Za takovou operaci pacient v Británii zaplatí i 10 tisíc liber (cca 292 tisíc Kč). Joe raději začal pátrat na internetu po možnostech operace v cizině a narazil na stránky turecké kliniky Medicana Bahcelievler v Instanbulu. Na klinice nabízeli operaci žaludku za pouhé 3 tisíce liber (cca 88 tisíc Kč). Joe se proto rozhodl, že odcestuje do Turecka a svěří se do péče tamních lékařů. Svým přátelům, a dokonce i rodině svůj záměr dlouho tajil. „Řekl mi to den předtím. Řekla jsem mu, že ho nemůžu zastavit, ale že to nepotřebuje. Měl odjet v pondělí a vrátit se zpět domů v pátek,“ uvedla pro Daily Star jeho máma Julie. Joe se nakonec opravdu rozhodl odjet do Istanbulu, domů se už ale nevrátil.

Jeho rodina o něm naposledy slyšela poté, co je kontaktoval po operaci. Své mámě ve zprávě psal, že má strašné bolesti. Julie, která netušila, co se děje, mu odpověděla, ať zavolá zdravotní personál a požádá o tišící léky. Pak už od jejího syna nic nepřišlo.

Na zprávu od něj čekali další dva dny. Joeovi už chtěli psát, když je kontaktovala policie s tím, že je mrtvý. „Bylo mu pětadvacet let a měl celý svůj život před sebou,“ uvedla zdrcená Julie. V turecké zprávě je  uvedeno, že Joe zemřel z přirozených příčin, ovšem pitva, která byla provedena posléze v Británii prokázala, že příčinou bylo vnitřní krvácení.

Lubomír Babáček ( 25. března 2020 01:19 )

No, paráda. Tak Britský zdravotnický systém je tak dokonalý, že vlastní lidé raději utíkají do zemí, které jsou nebezpečné i pro turisty. Tipnul bych si, že mohamedána tam ošetří zadarmo a rádi. Celý ten západ je vyšinutý a zvrhlý.

smeagol ( 25. března 2020 00:34 )

Kdyby jel do CR, tak ma perfektni doktory a cenu za hubicku.

Citronel ( 24. března 2020 23:43 )

No to bych do nich nikdy neřekl,že neumí řezat.

Zobrazit celou diskusi