Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Australská krajta dostala chuť na ručník, nasoukala ho do sebe úplně celý...!

Autor: ran - 
26. března 2020
23:12

Nikdo už nezjistí, co vedlo třímetrovou krajtu diamantovou k tomu, že svým chovatelům na posezení spořádala plážový ručník, který její páníčci nechali chvíli bez dozoru. Kuriózní případ z australského Sydney měl ale nakonec šťastné rozuzlení: na videu ze zákroku je zachycena jeho závěrečná fáze, a to doslova "ze všech stran".

Ručník nikde a mazlíček podezřele nafouknutý? Majitelům muselo být okamžitě jasné, která bije. Hned jak jim došlo, že by mohli přijít nejen o ručník, ale i o svoji chovatelskou chloubu, neváhali a pospíchali k veterináři. O mazlíčka měli majitelé celkem pochopitelnou obavu, protože ani pro hada takových rozměrů není ručník jen tak nějaká svačinka.

Video  Had spolkl chovateli plážový ručník. Video bylo pořízeno pracovníkem "veteriny" v Sydney.  - SASH - Small Animal Specialist Hospital
Video se připravuje ...

Na klinice Montymu - tak krajtu jeho chovatelé pojmenovali - do útrob zavedli endoskop, "vystopovali" cíp ručníku a za pomoci speciálních chirurgických kleští jej vytáhli z temnot zpět na svět.  

Plazovi - a kupodivu ani ručníku - se ale naštěstí nic nestalo. Majitelka zvířete i textilie proto po úspěšné akci mohla popustit svá stavidla nelíčené radosti a děkovat šikovným veterinářům za záchranu obého.

"Monty byl propuštěn ještě ten samý den a jeho majitelé nám již nahlásili, že se mu daří výborně a že je mazlíček opět při své obvyklé chuti," citoval personál zvířecí nemocnice britský Daily Mail.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi