Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Po těžké nemoci zemřel otec Bernard (†48) ze Svatého Kopečku: Do hrobu s ním půjdou dojemné vzkazy od lidí

Autor: chal - 
10. ledna 2020
20:02

Smutná zpráva zasáhla věřící navštěvující baziliku na Svatém Kopečku u Olomouce. Začátkem ledna zemřel otec Bernard Petr Slaboch (†48), který do loňského roku vedl tamní farnost. Duchovní podlehl těžké nemoci. Lidé na otce Bernarda vzpomínají v kondolenční knize. Dojemné vzkazy budou uloženy do jeho hrobu.

Strahovští premonstráti první lednové úterý světu sdělili zdrcující novinu. Otec Bernard Petr Slaboch, který 14 let vedl farnost na Svatém Kopečku u Olomouce, podlehl těžké nemoci. Zpráva kromě řádu zasáhla i věřící, kteří mají možnost oblíbenému duchovnímu zanechat vzkaz v kondolenční knize na stránkách baziliky Navštívení Panny Marie.

„Jsem hrdá, že jsem měla možnost Vás osobně poznat. Odcházíte, ale zůstáváte v našich krásných vzpomínkách,“ napsala Hana z Písku. „Drahý otče Bernarde, změnil jste mi život a nejen mně… Navždy zůstanete v mém srdci,“ vzkázal jiný věřící. V kondolenční knize se během pár dnů sešly desítky zpráv.

Otec Bernard se narodil 20. března 1971 v Praze. „Během studia ekonomie dospěl k závěru, že každý produkt je zacílen jen na někoho, zatímco Pán Bůh se týká všech,“ píše se ve smutečním oznámení. V roce 1994 vstoupil jako novic do Strahovského kláštera v Praze, ke kterému se po pěti letech trvale přičlenil.

Později nastoupil jako kaplan v Jihlavě a působil i v Doksanech na Litoměřicku. Roku 2005 odešel do baziliky Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku u Olomouce. Vedení tamní farnosti přebral po čtyřech letech.

Lidé budou mít dvě příležitosti, kdy se s otcem Bernardem rozloučit. Nejprve v neděli 12. ledna od 15 hodin při mši svaté v bazilice Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku u Olomouce. Další možnost bude v úterý 14. ledna od desíti hodin v bazilice Nanebevzetí Panny Marie v Praze na Strahově. Pohřben bude otec Bernard na hřbitově v Úhonicích u Kladna, kde prožil celé dětství.

zlymikes ( 10. ledna 2020 21:29 )

A co udělal pro lidi dobrého při mávání rukama nad plným kalichem vína?

Zobrazit celou diskusi