Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pobodané slepice, nejdražší průjem i zmražení kapři: Pojišťovna loni řešila řadu kuriózních případů

V Direct pojišťovně v roce 2019 řešili řadu kuriózních případů.
 (Autor: Profimedia.cz)
Autor: chal - 
3. ledna 2020
18:44

Na zaplacení účtů vzniklých při dopravních nehodách, požárech nebo pobytech v nemocnici jsou pojišťovny zvyklé a jde pro ně o běžnou rutinu. Mezi pojistnými událostmi se ovšem čas od času objeví skutečné perličky. Jako když třeba majitelka slepic žádala zaplacení za psychickou újmu, kterou její kvočny utrpěly, když je popíchaly včely, nebo když se účet za léčbu jednoho klienta vyšplhal až na částku 688 tisíc korun. 

Rok 2019 pracovníkům pojišťovny Direct přinesl i pořádně kuriózní případy k řešení. Jeden takový jim připravila chovatelka, v jejímž kurníku se usídlily včely, které následně pobodaly slepice na zadcích.

Kvočny prý kromě bolestivých štípanců utrpěly i psychickou újmu, a proto nemohly snášet vejce! „Klientka chtěla tedy kromě ušlého zisku za nesnesená vejce také odškodnění za psychickou újmu nosných slípek,“ popsala mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

Problém se zvířaty měl i chovatel koi kaprů, jemuž uhynul celý chov. „Pojištěný byl neobyčejně poctivý a ryby pro jistotu zmrazil, aby měl důkaz, až přijde pojistnou událost sepsat,“ doplnila mluvčí.

Vodní živočichové jako by problémy přitahovali. Jinému chovateli kvůli výpadku proudu uhynuly drahé mořské sasanky a akvarijní ryby v celkové hodnotě přes 50 tisíc korun. Jak se ale ukázalo, dotyčný všechno pořídil na černém trhu, a tak nevyděl ani korunu.

Že se klientům skutečně vyplatí cestovní pojištění, Nela Maťašeje dokládá hned na dvou případech. Jeden klient jedoucí na dovolenou do Egypta si kromě cestovního pojištění připlatil také za pojištění rizikových sportů. A dobře udělal.

„Při potápění v Egyptě se z hloubky vynořil příliš rychle a kvůli náhlému velkému rozdílu tlaku musel absolvovat léčbu v dekompresní kyslíkové komoře,“ popsala mluvčí. Účet se vyšplhal na 830 tisíc korun, připojištění ovšem přišlo turistu na pouhých 775 korun!

Jiný pojištěnec pro změnu ve Spojených státech zažil zatím nejdražší léčbu průjmu v historii Directu, pojišťovna musela vyplatit 688 tisíc korun.

Zobrazit celou diskusi