Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Mladá jezdkyně (18) snědla svého koně: Vyhrožují jí smrtí!

Autor: rc - 
8. října 2019
17:02

Vášnivá jezdkyně Pia Oldenová z Norska musela v minulém roce utratit svého milovaného koně kvůli vážné nemoci. Avšak místo toho, aby ho pohřbila, se rozhodla, že jeho maso sní! Výsledný pokrm osmnáctiletá dívka vyfotila a sdílela na Facebooku. Přátele na sociální síti však její čin rozzuřil a začaly jí chodit výhružky smrtí!

Pia Oldenová bydlí se svou rodinou na farmě ve středním Norsku ve městě Trøndelag. Osmnáctiletá dívka, která se učí na kuchařku, je vášnivou jezdkyní. Minulý rok však přišla o svého milovaného koně. Hnědý hřebec musel být utracen kvůli vážné nemoci. Rodina mladé jezdkyně však místo toho, aby koně pohřbila, ho naporcovala a maso uložila do mrazáku.

V pátek se Pia rozhodla, že z koňského masa připraví pokrm s chilli a mangem. „Jestliže se rozhodnu jíst koňské maso, bude z mého koně,“ napsala na sociální síť a k příspěvku přidala fotografii svého koně a snímek připraveného pokrmu. „Je to trochu zvláštní jíst svého koně, ale mé srdce kuchaře mi řeklo, že musím,“ stojí dál v příspěvku, který vzbudil velké rozpaky u jejích přátel.

Některé z jejích sledujících příspěvek rozzuřil natolik, že dívce začali vyhrožovat smrtí! „Mnoho psalo, že si zasloužím smrt kvůli tomu, že jím maso svého koně. Někdo psal, že bych měla ztratit práva na to vlastnit zvířata,“ uvedla dívka pro britský deník Daily Mail.

Ovšem přesto si Pia stojí zatím, že nic špatného neudělala. „Pro maso není lepší, když je pohřbené a stane se potravou pro červy,“ řekla s tím, že největší kritiky se dočkala a od dalších jezdkyň. Podle dívky to byl nejlepší způsob, jak uctít památku svého milovaného koně. „Bylo to nejlepší maso, které jsme kdy jedli,“ dodala Pia. Její příspěvek však kvůli nenávistným komentářům z jejího účtu zmizel.

Lady Oni ( 10. října 2019 12:17 )

Nevidím k téhle přecitlivělé reakci jejího okolí žádný důvod. Maso je maso, kůň už byl kvůli nemoci po smrti. Je jedno, jestli skončí na talíři, nebo v zemi. Taky bych svého koně po jeho smrti snědla. Je to jako sníst králíka, slepici, kuře, prase, nebo cokoliv jiného, co se chová doma a k čemu jde vytvořit vztah. Její okolí by se mělo jít léčit.

linamaceta ( 10. října 2019 11:43 )

proc ne .vyborne maso bezne konzumovane v evrope..hlavne italska kuchyne je vyhlasena...))

Zobrazit celou diskusi