Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tyran Ronnyho málem ubil k smrti. Ze zlomené psí duše je u nové rodiny šťastný pes

Autor: tva - 
20. července 2019
14:41

Šťastný a nadějný konec má případ týraného psa Ronnyho, který Blesk Zprávy sledují od jeho samého začátku v březnu 2018. Pejsek skončil v útulku poté, co ho krutě zbil tyran, který se nazýval jeho páníčkem. Ronny měl po útoku vykopané zuby, natržené ucho a veterináři mu navíc museli chirurgicky odstranit těžce poraněné oko. Nebohé zvíře zachránil přímo ze spárů tyrana strážník děčínské městské policie Václav Němeček. Ronny našel před rokem novou rodinu, ve které si užívá to, co za první rok svého života nepoznal.

Za surové týrání pejska byl obviněn a následně i odsouzen Ondrej Hován (27). Ten si šel za své násilné a přímo šokující chování vůči Ronnymu rovnou „sednout“. Děčínská soudkyně nad ním vynesla rozsudek 21 měsíců odnětí svobody, přičemž trest byl Hovánovi později snížen na 16 měsíců. Šlo však o první v Česku zaznamenaný případ, kdy byla osoba proviněná týráním zvířat poslána za mříže.

Pejsek vzbudil zájem u všech

Pejskova rekonvalescence probíhala pomalu a složitě, za čímž stála i nebývalá míra zranění, kterými Ronny je a bohužel až do konce svého života bude poznamenaný. Případ statečného pejska vzbudil obrovskou vlnu zájmu a především solidarity ze strany veřejnosti. O jejím průběhu a především o pokračování bolestného příběhu Ronnyho se rozhodl na sociální síti podělit Městský útulek pro opuštěná a zatoulaná zvířata v Děčíně, kde se o něj od jeho vysvobození starali.

Traumatizující zážitek ho poznamenal, ale nezlomil

Ronnyho pohnutý osud zasáhl obrovské množství lidí. Denně jsme byli bombardováni telefonáty, emaily, zprávami na sociální síti. Jak je to s ním, jestli žije, jak se léčí, jestli něco nepotřebuje… Všichni bedlivě sledovali jeho osud, všechny pokroky v léčbě a drželi palce. Obrovské množství lidí přijelo i z velké dálky za Ronnym přímo do útulku, aby mu přivezli dobrůtky a pohladili ho. Mnoho lidí péči o Ronnyho podpořilo materiální pomocí i finanční, aby se Ronny dal do pořádku a mohl žít spokojený život a zapomenout na bolest a peklo, které prožil,“ popsali v útulku.

Týraný pes Ronny, kterého zachránil Děčínský strážník má nový domov Týraný pes Ronny, kterého zachránil Děčínský strážník má nový domov | Facebook

„Od prvního dne se také ozývalo množství zájemců s nabídkou domova. Bylo těžké najít človíčka, který bude o Ronnyho pečovat s láskou, vše si důkladně promyslí a nebudou ho chtít jen z lítosti, jak se bohužel v těchto případech stává,“ napsal na své stránky děčínský útulek, který se o pejska celou dobu staral.

„Při jedné návštěvě se Ronnýsek zakoukal do jedné psí holčičky (kastrované samozřejmě) a do celé její rodiny. Jezdili za Ronnýskem na návštěvu po celou dobu.“ Rodina si Ronnyho nakonec adoptovala.

Zdá se, že si pejsek po tragickém prožitku užije konečně zaslouženou lásku. Jeho noví majitelé děčínskému útulku pravidelně posílá fotky jak od rodinného krbu, tak z výletů.

Monikay ( 22. července 2019 17:08 )

moc mu to přeji a snad brzy zapomene

janamala ( 22. července 2019 15:14 )

0707 ( 22. července 2019 09:48 )

HOVADO Hováne doufám, že se do basy tento článek dostane a někdo ti tamtu tvou hnusnou křivou hubu taky namele!!!!!!!! Karma je vždy zdarma! Ronysku a tobě přeji, abys už do konce svého psího života nenatrefil na žádného lidského ***A

latecia ( 22. července 2019 00:34 )

Ten at chodi radsi kanalama primitiv.

Ruth ( 21. července 2019 21:32 )

Zobrazit celou diskusi