Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Školák (5) byl prý označen za sexuálního predátora! Pusinkuje totiž spolužáky a objímá je

Autor: shp - 
27. září 2019
16:24

Malý Nathan (5) je veselé a hravé dítě, kterému byl diagnostikován autismus. V základní škole v Tennessee prý pusinkuje a objímá spolužáky. Za to ho v ní měli označit za sexuálního predátora. Chlapcovi příbuzní zuří, ale škola říká, že vše není tak, jak se podle jej tvrzení zdá.

Američanka Summery Putnamová tvrdí, že ze školy obdržela telefonát, ze kterého se jí udělalo špatně od žaludku. Její malý synek prý dostal nálepku sexuálního predátora. „Nejdřív ze všeho – nerozumím tomu. Je mu pět let, je to dítě. Učitelka mi volala a řekla: Musíte si promluvit s Nathanem o hranicích,“ řekla Putnamová televizi ABC7.

Chlapec nechápe, že dělá něco špatně

Když nerozumíte, jak autismus funguje, můžete si myslet, že se předvádí nebo je vzpurný, ale to není ta situace. Mluvila jsem s ním a řekla mu: Nemůžeš objímat děti. On odvětil: Proč? Řekla jsem: Protože to není dovolené, Nathanieli,“ pokračovala. O problémech, kterým čelí chlapec ve škole, se rozepsala na sociální síti také jeho babička.

Co uděláte, když je pětileté dítě označeno za sexuálního predátora a je obviněno ze sexuálního obtěžování?“ tázala se Debi Amicková na Facebooku. Jenže škola tvrdí, že rodina chlapce nezmiňuje celý kontext problému a jednoznačně popírá, že by kdokoliv z jejích zaměstnanců označil Nathana za sexuálního predátora.

Škola: Je to jinak

Rodina nezveřejnila celý kontext obav vyjádřených školou. Problém, který předcházel kontaktu s rodinou, nebylo objetí ani pusa. Dítě ani nebylo školou nijak potrestáno,“ uvedl mluvčí tamního školského úřadu Tim Hensley podle Daily Mailu. Co přesně se ale ve škole stalo, nesmí vzhledem k věku chlapce zveřejnit.

milan1959 ( 27. září 2019 16:48 )

Zavřít až zčerná

Zobrazit celou diskusi