Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tělo pohřešovaného milionáře našli v jezeru: Podle společnice neměl vestu

Piotr Wožniak-Starak s manželkou.
Piotr Wožniak-Starak s manželkou.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
22. srpna 2019
10:43

Polský milionář a filmový producent o víkendu vypadl ze svého motorového člunu na Mazurských jezerech. Jeho tělo se potápěčům podařilo najít, oznámil ve čtvrtek náměstek polského ministra vnitra. 

„Potvrdily se naše nejhorší obavy,“ napsal na twitteru náměstek Jaroslaw Zieliński, když vyšlo najevo, že polský producent a známá celebrita nepřežila pád do jezera. Také vyjádřil soustrast pozůstalým.

Devětatřicetiletý Wožniak-Starak patřil k nejznámějším polským celebritám, a to i díky manželství s populární televizní moderátorkou, bývalou modelkou. Byl nevlastním synem jednoho z nejbohatších Poláků, podnikatele ve farmaceutickém průmyslu Jerzyho Staraka.

Po jezeře Kisajno se o nedělní noci plavil s nejmenovanou sedmadvacetiletou ženou a při prudkém obratu oba vypadli z lodi. Žena doplavala na břeh a informovala policii o pohřešovaném společníkovi, který na sobě neměl záchrannou vestu. Od víkendu po pohřešovaném pátrali policisté, hasiči a potápěči.

Ve vodě na Mazurech podle listu Gazeta Wyborcza přišlo od začátku prázdnin o život již 27 lidí, přičemž pět utonutí - počítáno bez nehody na jezeře Kisajno - připadlo na uplynulý "černý víkend". Záchranáři ale museli zasahovat i u množství dalších případů, od kolapsu ženy, která kvůli zhubnutí do plavek čtyři dny nejedla, až po muže, kterému lodní šroub usekl nohu.

Wožniak-Starak mimo jiné produkoval film Umění milování (Sztuka kochania) o gynekoložce Michalině Wislocké, která před 40 lety v komunistickém a konzervativním Polsku se silným náboženským cítěním odhalila ženám právo na orgasmus. Film, který v Polsku během dvou týdnů vidělo přes milion diváků, se promítal na Letní filmové škole v Uherském Hradišti.

Zobrazit celou diskusi