Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Milionář (23) se na 3 dny stal bezdomovcem: Málem ho ubodali!

Autor: rc - 
21. dubna 2019
21:59

Milionář Kieren (23) prohlásil, že bezdomovectví je volba a všichni bezdomovci jsou slabí a líní. Ovšem poté, co tři dny dobrovolně strávil v ulicích Londýna bez peněz a střechy nad hlavou, kdy ho lidé přehlíželi a jeden z bezdomovců ho dokonce ohrožoval nožem, svůj názor změnil…

Kieren, milionář z Londýna, si každý den vydělá zhruba 10 tisíc liber (209 300 Kč)  a svými  penězi rozhodně nešetří. Jen za oblečení pravidelně utratí kolem 30 tisíci liber (889 000 Kč) a za bělení zubů, tetování a holiče dá 8 tisíc liber (237 040 Kč). Kieren je obratným podnikatelem, který obchoduje s cennými papíry a kryptoměnou.

Nedávno se třiadvacetiletý milionář nechal slyšet, že si myslí, že záleží jen na člověku, zda skončí na ulici jako bezdomovec, či ne. „Myslím, že bezdomovci jsou slabí a líní,“ uvedl podle britského zpravodajského serveru Daily Mail. Zřejmě aby svou domněnku dokázal, dobrovolně šel do reality show, kdy si bohatá mládež vyzkouší život na ulici. Takto se Kieren rozhodl strávit rovnou tři dny! Doma nechal svou přítelkyni Jess, odložil luxusní brýle, oblečení a kreditky a s sebou do ulic si vzal pouze spacák.

Kieren je zběhlý v obchodování, a tak svůj talent a cit pro obchod chtěl uplatnit i na ulici. Rozhodl se, že zkusí vyžebrat dostatek peněz, aby mohl koupit deštníky, které by pak znovu prodal, ovšem všechno nešlo podle jeho plánu. Žebráním strávil celou první noc a podařilo se mu získat pouhých 5 liber (148 Kč). Druhý den se mu vedlo o něco lépe, ale přeci jen nedokázal získat dostatek peněz. „Občas věci nejdou podle plánu,“ poznamenal pouze a hned dodal: „Jako podnikatel, musíš vymyslet plán B.“

Napsal tedy pro lidi, kteří kolem něj procházeli, vzkaz, a po šesti hodinách se mu podařilo získat 36 liber (1066 Kč). Místo v noclehárně však nezískal, a tak další noc spal na ulici. Tentokrát mu však šlo o život. Byl napaden jiným bezdomovcem, který si všiml jeho udržovaného zevnějšku a zaútočil na něj s tím, že je určitě strážce zákona v přestrojení. „Ty jsi polda. Nikdy předtím jsem tě tady neviděl. Ubodám tě, ku*va, rovnou tady,“ křičel. „Neexistují slova, která by popsala, jak jsou ty ulice tady nebezpečné,“ řekl otřesený Kieren, který byl rád, když druhý den nasedl do taxíku a vrátil se domů. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi