Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Advokátka předvedla, jak vypadá likvidace prodejny: 1500 párů bot pro chudé děti!

Autor: Martin Valeš - 
18. srpna 2019
22:45

Úspěšná advokátka Carrie Jerniganová (37) v Arkansasu komplet vykoupila prodejnu obuvi. Že by se inspirovala jmenovkyní Carrie ze Sexu ve městě? Kdepak, boty nekupovala sobě, nýbrž potřebným dětem!

Carrie byla kupovat boty svým třem ratolestem, když si všimla, že obuvní řetězec Payless zbankrotoval, ruší všechny prodejny a nabízí masivní slevy. A předvedla tak LIKVIDACI PRODEJNY, jakou nečekaly ani prodavačky! A vlastně ani ona sama, jak popsala na Facebooku. „Dcerka Harper našla boty s obrázkem Avengers, že prý by se líbily a asi i hodily spolužákovi.“ Máma souhlasila, jako předsedkyně rodičovského spolku věděla, že si rodiny spousty žáků nemohou dovolit k začátku školního roku nové boty.

Bleskový nápad

A začalo jí to vrtat v hlavě. „Žertem jsem se u pokladny zeptala: Kolik by stály všechny zbývající boty? Ani jsem se nenadála a volá mi regionální manažer řetězce. Domluvili jsme se, že koupím zbývající asi čtyři stovky párů.“

Nová dodávka

Druhý den vyrazili do prodejny boty vyzvednout, když přišla další dodávka. Děti naléhaly, že tam přece zboží nemůžou nechat. „Otevřeme pár krabic, a pokud to bude dětská obuv, zkusíme je taky koupit,“ nechala se Carrie přemluvit. „Dvanáct hodin, obrovský přívěs a asi patnáct set párů bot,“ bilancovala po náročném dni. „Mé tři nadšené děti vykoupily celý obchod.“

Další se přidávají

Oslovila pak farnosti i další dobrovolníky, aby jí pomohli boty rozdat. Našlo se dost pomocníků a také stovky dárců, kteří posílají peníze na další boty či výbavu. Společně připraví dětem začátek školního roku, na jaký dlouho nezapomenou.

Slušný »kauf«: 80 kaček za pár

Carrie nepřiznala, kolik celkem utratila. Na účtence ovšem stálo, že oproti původním cenám ušetřila 21 tisíc dolarů (483 tisíc Kč). Pokud tedy dostala slevu, řekněme, 80 %, vyšel ji nákup na 5250 dolarů (121 tisíc Kč)! To by dělalo v přepočtu 80 kaček za pár – slušný kauf, ne?

Zobrazit celou diskusi