Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Romská svatba roku! Viktor (18) poznal krásnou modelku pár dní před veselkou

Autor: lm - 
15. července 2019
11:30

Stovky hostů, stoly prohýbající se pod tíhou delikátního jídla a drahého alkoholu a všudypřítomné veselí, které trvalo až do nedělního rána. Slovenská Nitra zažila romskou svatbu jako bič! Mladý muzikant Viktor (18) si tu vzal za ženu krásnou irskou modelku Jennifer (18). Páreček se seznámil přes internet a jejich rodiny jim vystrojily veselku, na kterou do smrti nezapomenou.

Romská svatba proběhla v sobotu v Nitře po půlročním důkladném plánování. Viktor a Jennifer z irského Dublinu se seznámili přes sociální síť a naživo se viděli teprve několik dní před veselkou. To jim však zřejmě vůbec nevadilo. "Je to tak, jako bychom se znali už 10 let. Já nevím, co to je," řekl šťastný Viktor TV Markíza. "Takhle nějak jsem si představovala svou svatbu. Navíc i ženich se mi líbí, takže jsem naprosto spokojená," prozradila webu Glob.sk s úsměvem Jennifer, která se narodila v Irsku, kam se její rodina přestěhovala před 20 lety z Prešova na východě Slovenska.

Mladý muzikant prozradil, že ve skutečnosti krásná modelka z Irska uhnala jeho. "Ona oslovila mě, a protože se mi líbila, začali jsme si psát a volat," popsal ženich, který zpívá v romské kapele. Jennifer zase před svatbou dělala modelku, a dokonce se objevila i na přehlídce v Londýně. "Teď už s tím ale přestanu, protože na jistý čas budeme bydlet v Nitře, a až potom se vrátíme na ostrovy," dodala. 

Na svatbu jim přijely přibližně tři stovky hostů ze Slovenska, Irska i Čech. Víc už by jich pronajatý sál ani nepobral. Další tisíce však sledovaly veselku přes sociální sítě. Pro svatebčany byly nachystány stoly prohýbající se pod tíhou dobrého jídla a pití. Nechyběly ani vyhlášené značky drahého alkoholu. K tanci hrála oblíbená romská skupina Andris Hungaria.

Otec ženicha slovenským médiím prozradil, že na veselku se složily jejich rodiny. Jen šaty pro nevěstu přišly na 5 tisíc liber (142,5 tisíce korun), samotná veselka pak podle odhadu rodiny přibližně na 20 tisíc eur (512 tisíc korun). Hosté jim to však oplatili. Přinesli jídlo, pití i nepřeberné množství darů, kterými novomanžele následně zaplavili.