Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Krásná Daniela (24) chce pokořit nejvyššího vrcholy všech kontinentů a zdolat Korunu planety: Pomáhá tak veteránům

Autor: dce - 
9. července 2019
19:25

Už od malička se věnovala lezení, teď svou sportovní vášeň chce využít k pomoci druhým. Krásná Češka Daniela Kroulíková (24) postupně zdolává Korunu planety - tedy nejvyšší horu každého kontinentu. Tři už má za sebou. S pomocí internetu chce vybrat peníze, kterými podpoří charitu na pomoc válečným veteránům.

V rozhovorech o sobě říká, že krosna je jí bližší než podpatky, do téhle krásky byste to ale určitě neřekli. Jako dítě ji rodiče přivedli k boulderingu, od něj se časem přesunula ke klasickému lezectví. Po absolvování vysoké školy se vydala do světa, cestování je totiž její další vášní.

Ve Vietnamu potkala svého přítele Samuela Deena, který její koníčky sdílí. Společně se po nějaké době rozhodli pokořit výzvu Koruny planety a zdolat nejvyšší vrcholek každého kontinentu. Nyní už má za sebou tři - Elbrus (Evropa, 5 642 m), Aconcaguu (Jižní Amerika, 6 962 m) a Kilimandžáro (Afrika, 5 895 m). Nyní se chystá na nejvyšší horu Austrálie Puncak Jaya s výškou 4884 m. Na závěr ji ale čeká i Mount Everest, do jehož základního tábora už v minulosti vylezla.

Pokud se jí tuto výzvu podaří splnit, stane se nejmladší Češkou, která to zvládla. První Češkou vůbec byla Renata Chlumská (45), která ovšem pochází ze Švédska a české občanství má od svých rodičů.

Spolu se Samuelem chce pomocí internetu ale také vybrat peníze pro charitu, která podporuje válečné veterány. Samuel je sám bývalý mariňák a chápe, čím veteráni, kteří v poslední době až příliš často páchají sebevraždy, procházejí. Právě pokořením Koruny planety chtějí upozornit na charitu a problémy, kterým musí veteráni čelit.

guipiba ( 9. července 2019 20:31 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Zobrazit celou diskusi