Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Infarkt v dovolenkovém ráji: Čech čekal v Řecku na kriticky potřebnou operaci tři dny

Autor: shp - 
23. června 2019
21:12

Vysněná dovolená v slunném Řecku se proměnila v peklo plné strachu a obav. Český pár z Hodonínska zažil v zemi krušné chvíle poté, co muž dostal infarkt. Péče, která mu byla v turistickém ráji poskytnuta, byla prý horší než tragická. Na operaci čekal dlouhé dny.

Čech byl sice po infarktu na ostrově Zakynthos převezen do nemocnice, ale tam byla péče tristní. „Vy tam sedíte na nějaké zlomené židli, čelo máte opřené o postel, dáváte mu napít, dáváte mu bažanta. Ten zdravotní personál tam funguje jen tak, že mu dají infuzi nebo injekci. Co se týče té starostlivosti, je to na rodině,“ řekla FTV Prima ustaraná manželka Magdaléna P.

Komplikace s převozem

Na Zakynthosu neměli prostředky k potřebné operaci srdce. Jde totiž o malý ostrov na západě Řecka, který má pouze 40 tisíc obyvatel. Rodina uvedla, že vyjednávání s asistenční službou pojišťovny o transportu do Atén bylo více než komplikované. A to přesto, že se do něj vložila dcera páru, která se tou dobou nacházela doma v České republice.

Když jsme volali a urgovali, že tu operaci potřebuje nutně, tak nám řekli, že nemají letadlo, že nejde sehnat odlet. Trvalo to tři dny, než se dostal na operační sál. Když rozhodují minuty...“ dodala dcera Magdaléna Ševčíková. Pojišťovna ale oponuje, že sehnat letecký převoz je v daných podmínkách více než koplikované.

Na ostrovech je to komplikované

Vždycky, když se něco podobného stane na ostrovech, tak je to složitější situace, protože tam nemůžete dostat sanitku. Není tam taková ta kvalita zdravotních zařízení,“ řekl Michal Roškanin z oddělení komunikace Axa Assistance. Když se do případu vložila televize, k leteckému převozu a následné operaci nakonec došlo. Čecha však ještě čeká převoz do vlasti.

doktormediciny ( 28. června 2019 13:10 )

Ta Vase analysa ma urcite nedostatkY, je jednostranna.Kdyz byly ty poplatky, celkove naklady se udajne zvetsily/ nemam overene/Lidi nechodili na kontroly, hospitalisace na ARO a JIP stoji majlant./ Zanedbane mereni TK, nebeani leku atzd./Ufr, domluvil sem

novakalex ( 24. června 2019 00:20 )

Je pravda, že za 6 let vlády ANO bude líp a ČSSD, je zdravotnictví v rozkladu. Zrušením poplatků došlo k podtržení financování resortu a ani přes sliby současného manekýna na postu ministra zdrav. nedošlo k nápravě. V nemocnicích začínají umírat lidé, poněvadž lékaři odchází, v některých špitálech, třeba jako fakultní v Brně, se domluvíte na některých odděleních jen Ukrajinsky. Paliativní péče seniorů v hospicích se hroutí, končí katastrofou, poněvadž Velkouzenář raději hradí jízdné majetným seniorům a studentům. Min.financí Schillerová a min.soc.věcí Maláčová, se smějí těmto nebožákům do xichtu a lžou, že je problém vyřešen. Ekonomika ve stavu největších výběrů daní díky celosvětovému růstu firem je sanována desítkami miliard z privatizačního fondu, poněvadž vládě "odborníků" z "protikorupčního" hnutí ( které postupně končí za mřížemi ) došel dech v rozdávání nepotřebným. Většinu prachů si potom pakuje slovenský štbák Bureš do svých firem formou dotací, zatímco do svých výrobců cpe kuřecí separát a jiné sfinstwo. A jakési tupé vemeno, silně bohaté duchem, si libuje, kolik že odvedl ANOfert do zdravotnictví.

suveren ( 23. června 2019 23:30 )

Zobrazit celou diskusi