Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Těžce zraněný zeť (56) zpěváka Drobného: Navštívil ho Jágr, rodina mu škodí!

Autor: Hana Hoschlová - 
21. června 2019
11:05

Už dva a půl roku se pere zeť zpěváka Milana Drobného (74) Jiří Cabrnoch (56) s následky těžkého úrazu hlavy a mozku po pádu z žebříku. Když už v únoru svítala naděje na návrat domů, zhatila ji sepse organismu.

Málokdo si dokáže představit, kolik energie a peněz boj o návrat do života stojí. „Vždycky mě ale nakopne, když nás někdo v tom našem úsilí podpoří,“ řekla Blesku jeho manželka Míša (48).

Pomoc od Davida, na návštěvě Jágr

V poslední době třeba spontánní sbírka, kterou vyvolalo zveřejnění jejich příběhu v novinách. „Jen speciální neurorehabilitace už nás stály asi dva miliony. Jirkovi na ně v různých sbírkách přispěla spousta kamarádů, známých i zcela neznámých lidí, ze své charity třeba taky Lucie Bílá nebo Michal David,“ líčí Michaela. Podobně ale pomohlo mnoho jejich kamarádů, jako i jim zcela neznámých lidí.

Radost udělá i zdánlivá maličkost, třeba když se za ním v klimkovickém sanatoriu zastaví známí od hokeje, jimž kdysi prodával bicykly. „Stavil se za ním Jaromír Jágr, Kuba Voráček. Jak mu vždycky zářily oči, bylo fakt dojemné...“

Sepse vše zvrátila

S Jirkou postupně už mohla podnikat spoustu aktivit. Sice na vozíčku, ale vyráželi do přírody, na koncerty, za kamarády, užívali si společné chvíle. Těšili se domů. Teď jsou po těžkém ataku sepse vlastně zase zpátky na startovní čáře...

Boje o majetek s vlastní dcerou

Jiřího navíc dlouhodobě trápí problémy, které mu působí jeho dcera Kristýna (34) a sestra Ivana (44). Jak Blesk již dříve informoval, rozdělily si rodinný majetek, aniž by jakkoliv přispěly na jeho léčbu, dcera dokonce několik měsíců pobírala a zadržovala jeho nemocenské dávky!

Prakticky od úrazu řešíme různé soudy, jde převším o Jirkovu svéprávnost a opatrovnictví. I když se před dvěma roky sám dostavil k soudu a coby svéprávný si jako opatrovníka pravomocně zvolil mě, odmítají to uznat,“ říká Míša smutně. „Zjistili jsme dokonce, že v době, kdy ležel na ARO na přístrojích, se někdo na úřadech podepisoval jeho jménem...“ zdráhá se uvěřit Drobná.

O návštěvách rozhoduje soud

Jiří Cabrnoch se před Vánocemi pokusil o smír, ale z rodiny na jeho dopis nepřišla žádná odezva. Nikdo mu nepopřál k svátkům ani k narozeninám. „Jsme sice až u Ostravy, ale spousta lidí mu aspoň píše nebo telefonuje, takže ho to dost mrzelo. Zároveň si to tím ale celé uzavřel a prohlásil, že už o další kontakt nestojí,“ prozrazuje manželka.

Pak se jeho stav zhoršil. „A najednou si jeho dcera vynucuje návštěvy soudní cestou! Proč?! Dokud se s námi nesoudila, měla vždy dveře otevřené,“ nechápe manželka.

Dceru vidět nechce!

Obává se, že právě neustálé útoky rodiny by mohly přispět k dalšímu zhoršení. „Už jednou byl donucen k setkání proti své vůli a okamžitě se to na jeho zdravotním stavu projevilo. Přece mu nikdo nemůže přikázat, aby se co dva týdny stýkal s někým, kdo se s ním soudí, a koho on vidět nechce?!“ namítá Michaela Drobná s tím, že se proti verdiktu o povinných návštěvách k soudu odvolali.

Zobrazit celou diskusi