Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívku (14) trápily ukrutné bolesti břicha! V břiše jí našli 100 kuliček z bubble tea

Dívku (14) trápily ukrutné bolesti břicha! Lékaři jí v břiše našli 100 kuliček z bubble tea
Dívku (14) trápily ukrutné bolesti břicha! Lékaři jí v břiše našli 100 kuliček z bubble tea  (Autor: Facebook, profimedia.cz)
Autor: rc - 
13. června 2019
11:56

Čtrnáctiletá dívka pocházející z Číny měla ukrutné bolesti břicha a zácpu. Zažívací problémy ji trápily dlouhých pět dní, a tak s ní její rodiče zašli k doktorovi. V nemocnici se zjistilo, že zdravotní potíže způsobilo pití bubble tea, které je velice oblíbené mezi mladými lidmi po celém světě. V břiše dívky našli hned sto nestrávených perliček!

Bubble tea neboli perlivý či bublinkový čaj je celosvětovým fenoménem. Oblíbený je hlavně mezi mladými lidmi. Bublinkový čaj je oblíbený hlavně proto, že si ho každý může namíchat dle vlastní chuti. V čaji jsou navíc obsaženy nasládlé tapiokové kuličky, které pití dodávají specifickou chuť. Perlivý čaj si oblíbila i čtrnáctiletá dívka pocházející z čínské provincie Če-ťiang, která leží na jihovýchodě země.

U dívky se však poté, co svůj oblíbený nápoj vypila, objevily vážné zdravotní problémy. Začala mít ukrutné bolesti břicha a zácpu. Podle informací amerického deníku New York Post zdravotní problémy trvaly pět dní a rodiče se nakonec rozhodli, že ji raději vezmou do nemocnice.

Lékaři nařídili CT vyšetření břicha a při pohledu na snímky zůstali v šoku. Na snímku dívčina břicha totiž spatřili sto malých kuliček! Až posléze zjistili, že záhadné kuličky na snímku jsou ve skutečnosti nestrávené tapiokové perličky z oblíbeného čaje. Podle doktora se tapiokové kuličky špatně tráví a dívka jich zkonzumovala příliš mnoho. 

Zobrazit celou diskusi