Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Matka v Krakově porodila šesterčata: Rodiče jsou v šoku!

Autor: ČTK - 
22. května 2019
10:03

V Krakově přišla dnes před polednem na svět šesterčata, podle mluvčí porodnice asi první v Polsku. Informovala o tom televize TVN 24. Těhotenství ukončili lékaři ve 29. týdnu císařským řezem.

"Všichni se cítí dobře. Děti jsou v inkubátorech, každé váží kolem jednoho kilogramu," uvedla mluvčí Maria Wlodkowská. Nejmenší dítě podle listu Gazeta Wyborcza váží 890 gramů, největší pak 1300 gramů.

Rodiče jsou podle lékařů ještě v šoku, matka měla možnost si nejmladšího potomka chvíli pochovat.

Ve stejné univerzitní nemocnici se před jedenácti lety narodila paterčata. Zatímco ta tvořila jen děvčátka, nynější šesterčata se skládají ze čtyř holčiček a dvou kluků.

Šesterčata podle statistik připadají na 4,7 miliardy těhotenství, je ale velmi těžké takové těhotenství dovést do šťastného konce, poznamenala TVN 24. Připomněla, že podle údajů z roku 2015 v Polsku z tisíce porodů 14 končí narozením dvojčat a vícerčat.

Šesterčata už dostávají první dárky. "Nevíme, komu fandí rodiče, ale děcka u nás mají doživotní permanentky na Cracovii," napsali na twitteru fotbalisté ze stejnojmenného klubu.

Propisovacka ( 22. května 2019 16:23 )

Tak toto je fakt pořádná zpráva. Paní je drobounká a vypadá mile,tatinek rovnez. No, obrati se jim zivot naruby. Polaci jsou vice krestansky zalozeni, verme, ze jim budou pomahat po vsech strankach a tatinek v tom maminku nenechá. Prejme jim hodne sil a at jim deti delaji radost.

nemocna ( 22. května 2019 14:48 )

Ano je to šok šílené tolik dětí najednou, ale zase je to velký zázrak dar že jsou všechna zdravá, v pořádku, rodiče čeká spousta práce, nevyspaných nocí, vyčerpávající dny, ale určitě bude mít hodně pomocníků během prvních let života dětí, později to opadne a bude to jen na rodině, šok to musel být velký!!! lékaři tvrdili že čeká čtyři a vytáhli jich šest, to muselo rozhodit i celou rodinu příbuzné, snad jim v Polsku dají velký dům v bytě by nebylo k hnutí a o nervy

Zobrazit celou diskusi