Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Psi a kočky pláčou: Zemřela zvířecí ochranářka a ikona Zuzana Semelová

Liga na ochranu zvířat přišla o svoji ikonu. Zemřela její spoluzakladatelka Zuzana Semelová.
Liga na ochranu zvířat přišla o svoji ikonu. Zemřela její spoluzakladatelka Zuzana Semelová.  (Autor: archiv blesku, Facebook, profimedia.cz)
Autor: DH - 
13. února 2019
11:15

Bojovníci za ochranu zvířat informovali na sociálních sítích o veliké ztrátě, která postihla jejich řady. V úterý 12. února po těžké a rychlé nemoci svět opustila inspektorka a jedna ze spoluzakladatelek Ligy na ochranu zvířat Zuzana Semelová.

„Dnes 12. 2. 2019 nás zasáhla moc smutná zpráva,“ napsala na svůj facebook Liga na ochranu zvířat ČR. Zuzana Semelová tohle uskupení pomáhala v roce 1990 zakládat. Téměř třicet let za zvířata taky tvrdě bojovala a v současné době v rámci organizace vykonávala funkci inspektorky. „Přišli jsme o výraznou osobnost a odbornici, letitou bojovnici za práva zvířat,“ píše Liga.

Zuzana Semelová byla v rámci ochrany zvířat legendou. Po revoluci se podílela na prvním znění zákona na ochranu zvířat, který také hojně připomínkovala. Stála mimo jiné u zrodu prvních útulků v České republice, práva zvířat tvrdě hájila v médiích. Glosy a poznámky Semelové vždy ocenil i Blesk.

Semelová navíc působila i v rámci ministerstev. Byla členkou Ústřední komise pro ochranu zvířat při ministerstvu zemědělství. „Paní Zuzana Semelová zasvětila celý svůj život zvířatům v nouzi. Se smyslem pro humor byla Zuzana skvělou parťačkou a kamarádkou, která nikdy nezkazila žádnou legraci,“ vzpomněla Liga na svoji členku.

„Milá Zuzanko, slibujeme, že půjdeme v tvých šlépějích. Bylo nám ctí s tebou pracovat a poznat tě. Navždy zůstaneš v našich srdcích,“ vzkázala Zuzaně Semelové Liga na ochranu zvířat ČR na svých internetových stránkách.

zada ( 13. února 2019 12:40 )

Paní Zuzanko, díky Vám za vše. Za duhou nebude sama, čekají Vás všichni ti, kterým jste s láskou pomohla a již tu také nejsou, nebudete tam sama, budete mezi svými. Vaše duše i činy byly čisté a plné emaptie a lásky ....ještě jednou díky . Někteří lidé "odejdou za duhu" jako když se roztříští křišťál, jsou nenahraditelní.....

ja-stana ( 13. února 2019 11:54 )

Brečím, měla jsem ji ráda, byla fajn a rovná ženská.

andorea ( 13. února 2019 11:29 )

Díky za všechna ta zvířata.

Zobrazit celou diskusi