Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec (†2) zemřel po pádu do studny: Pohřbili ho vedle bratra (†3)

Autor: rc - 
28. ledna 2019
18:00

Malý Julén Rosello (†2) zemřel poté, co spadl do 100 metrů hluboké studny. Jeho příběh zasáhl celý svět. V neděli se ve španělském městě El Palo konalo poslední rozloučení s tragicky zesnulým chlapcem. Zúčastnily se ho stovky lidí. Zdrcení rodiče synka pohřbili vedle jeho brášky (†3), který náhle zemřel před dvěma lety při na procházce na pláži. 

V roce 2017 Jose Rosello a Victoria Garciová (oba 29) přišli o svého synka Olivera. Tříletý chlapec zemřel náhle při procházce po pláži. Podle informací serveru People smrt chlapce zapříčinila vrozená srdeční vada. O dva roky později zdrcení rodiče pohřbili svého druhého synka Juléna.

Malý Julén si hrál na zahradě ještě s dalším dítětem ve městě Tutalan, které leží asi třicet minut od Málagy. Rodina se chystala na oběd v přírodě a jeho otec zrovna chystal tradiční španělské jídlo Paella.

Na chlapce dohlížela jeho máma, ovšem ta si na chvilku musela odskočit. Julén se rozběhl po zahradě a spadl do sto metrů hluboké studny! „Moje žena si šla zavolat do práce, aby jim řekla, že nepřijde. Byla s Julénem a požádala mě, abych na něj dohlédl, zatímco telefonovala. Byl jen pár kroků ode mě. Šel jsem přiložit do ohně, kvůli Paelle, a on začal utíkat. Viděli jsme, jak spadl dolů do díry,“ popsal pro DailyMail chlapců otec José.

Na místo okamžitě vyrazili záchranáři, ovšem do studny se nevešli. Byla široká pouhých pětadvacet centimetrů, tudíž dospělý člověk se do ní nedostane. Na pomoc chlapci dokonce přijel záchranný švédský tým, který pomáhal zasypaným horníkům v Chile v roce 2010. Do práce byli povoláni kopáči, kteří začali hloubit tunel vedle studny. Práce však zdržela tvrdá hornina. Dostat se k chlapci trvalo dlouhých třináct dní!

V sobotu v brzkých ranních hodinách záchranáři konečně prorazili do studny v potřebné hloubce chodbu. Objevili však jen Julénovo bezvládné tělíčko. „Bohužel dnes v 1:25 záchranný tým sestoupil až k místu v šachtě, kde měl být malý Julén, a nalezl jeho tělíčko. Cítím s rodinou a vyslovuji jim upřímnou soustrast. Ať odpočívá v pokoji,“ řekl mluvčí španělské vlády Alfonso Rodriguez Gomez de Celis. Upřímnou soustrast projevil i starosta města Málagy Francisco de la Torre na sociálních sítích. „Soucítíme s chlapcovou rodinou. Ve městě pro něj vyhlásíme třídenní období smutku.“ 

V neděli se konalo poslední rozloučení s chlapcem. Pohřeb se konal v chlapcově rodném městě El Palo, které leží nedaleko Málagy, a které se v neděli zahalilo do černého hávu. Za rakví pokrytou smutečními květinami šly v tichosti stovky lidí. Na smuteční průvod dohlíželi policisté.

Rodiče chlapce pohřbili na hřbitově vedle jeho bratra Olivera. S rodinou truchlí celé městečko. „Dnes jsme všichni rodina,“ řekl pro The Sun obyvatel města. Jako vzpomínka na zesnulého chlapce na chodníku v El Palu planou desítky svíček.

pajato73 ( 2. května 2019 10:05 )

1) nedovedu si predstavit, ze mi na zahrade nekdo vyvrta 100 metru hlubokou
diru a ja o tom nebudu vedet....
2) pisou tady studna a nic o nejakem vrtu
3) je to samozrejme tragicke a hrozne, ale tak nejak nepochopitelne

Andrea Matoukov ( 31. ledna 2019 01:20 )

Jajas a Pavelski, mozna si nejprve přečtěte poradne co se stalo a pak vynasejte soudy! Jen hloupí lidé toto dělají. Za 1. První dite jim zemrelo náhle na srdeční vadu! A za 2. druhé dite spadlo do vrtu, o kterem nemeli potuchy, ze tam je. Vy nepoustite své deti z ruky? Je to kruté a velmi smutne. Tolik trapeni na jednu rodinu. Zamette se před svým prahem!

offline ( 29. ledna 2019 19:29 )

Nejspíš to bude tím, že těch dětí mají tolik, že se jich nemůžou ani dopočítat.

PavelSki ( 29. ledna 2019 18:43 )

Moc smutné. jajas: Ta první Vaše věta je pravdivá.....nejen pro tento článek.

jajas ( 29. ledna 2019 17:38 )

Tak to mi rozum nebere. Jedno děcko jim umřelo a na druhé nedávají pozor, zvlášť, když mají na zahradě 100m hlubokou jámu? To byl problém ji zakrýt? Fakt nechápu. Hlavně že měli paelu....

Zobrazit celou diskusi