Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodina smrtelně nemocného Matěje (4) nutně potřebuje pomoc: Shání peníze nejen na léčbu

Autor: DH - 
30. října 2018
13:43

Na stránce určené internetovým sbírkám se objevil inzerát z České republiky. Rodina malého Matěje (4) v něm prosí veřejnost o příspěvek na léčbu chlapečka, kterému lékaři diagnostikovali rakovinu ve třetím stadiu.

„Ahoj, dobří lidé,“ začíná text inzerátu, který rodina z Čech umístila na stránku GoFundMe.com. Ta slouží k tomu, aby zde veřejnost mohla finančně přispívat například na léčbu, kterou si rodiče nemohou dovolit zaplatit.

„Jsme mladá rodina z České republiky. Deset let jsme žili ve Velké Británii a narodili se nám tam děti, Markétka (7) a Matěj (4),“ píše dál rodina. Pokračuje v popisu toho, jak se s oběma dětmi rozhodli vrátit zpět do své vlasti a plánovali jim krásnou budoucnost. Pak ale přišel šok.

„Pár měsíců poté, co jsme se znovu zabydleli, našemu malému chlapci Matějovi lékaři diagnostikovali vícenásobný Wilmsův nádor v ledvinách ve třetím stadiu,“ stojí v příběhu, který je umístěn pod fotkou nemocného Matěje.

Rodina tak nyní žádá peníze na živobytí i na léčbu. Matěj byl totiž předán do domácí péče a stará se o něj maminka. Podle slov v inzerátu celou čtyřčlennou rodinu nelze uživit z jednoho platu.

Cíl, který si rodina stanovila, je vybrat deset tisíc liber. To je při dnešním kurzu v přepočtu asi 290 tisíc korun. Stovky lidí zatím přispěli částkou ve výši 3704 liber.

Sbírku na Matěje na stránkách GoFundMe.com najdete ZDE>>

DavidPeterson ( 26. dubna 2019 14:46 )

Moje svědectví o tom, jak jsem dostal půjčku. Ahoj všichni. Jsem tady, abych dosvědčil, jak jsem dostal půjčku od pana Davida Petersona poté, co jsem několikrát použil několik půjček od různých poskytovatelů úvěrů, kteří slíbili, že jim pomohou, ale nikdy mi nedali úvěr. Do doby, než mě můj přítel seznámí prostřednictvím e-mailu s panem Davidem Petersonem, který mi slíbil, že mi pomůže a skutečně to udělal, jak slíbil, jakmile jsem se setkal a souhlasil s úvěrovými podmínkami jejich společnosti bez jakéhokoliv zpoždění. Nikdy jsem si nemyslel, že jsou stále spolehliví půjčovatelé půjček, dokud jsem se nesetkal s panem Davidem Petersonem, který s půjčkou skutečně pomohl a změnil víru. Nevím, jestli jste v nějaké potřebě opravdového a urgentního úvěru, můžete kontaktovat pana Davida Petersona e-mailem jako davidpetersonloanfirm1@outlook.com

nemocna ( 30. října 2018 20:32 )

Odcestovali, žili několik let v cizině ve Velké Británií, narodili se jim dvě děti a ouha konec užívání v cizině dítě vážně onemocnělo a tam na léčbu nemají, najednou si vzpomněli na Česko kde za léčbu platit nemusí chtějí se vrátit a škemrají o finanční pomoc Čechy? proč jim nepomůžou tam? vždyt tam tak dlouho žili a když se přestěhovali to si mysleli že jim Česko bude ihned hradit léčení když neplatili zdravotní pojištění? je mě malého moc líto je to krásný chlapeček, moc mu přeji zlepšení zdravotního stavu ale nevím nevím ve třetím pokročilém stupni... odstranit ledvinu, léčba, ale pokud má po celém těle metastáze je boj s rakovinou prohraný, to rodiče nemysleli na budoucnost, svoje děti, že můžou onemocnět co budou dělat? ted škemrají tady aby lidé pomohli až už je pozdě, kdyby žili tady nemuseli by shánět peníze a také by malý mohl být mnohem dříve léčený než to tak propuklo, samozřejmě že přispějeme malý za rodiče jejich rozhodnutí žít v cizině nemůže ani že tak onemocněl, snad mu lékaři aspoň trochu pomůžou

Paja_6681 ( 30. října 2018 14:07 )

 Je smutné,že z našich daní živíme spoustu parazitů zabývajících se všemi možnými (ne)ziskovými projekty od práv utiskovaných menšin, přes integraci migrantů, až po cenzuru internetu, ale malý, vážně nemocný kluk je předán do domácí péče a rodiče starejte se. Hlavně, že máme na výkupy předraženého, fungujícího vepřína a stavby památníčku pro osoby kdysi dávno se práce štítící, na všechny Promopra, Gripeny, atd, atd., ale na nemocného klučinu peníze nejsou a pomoz si sám. Možná, že kdyby měl tu správnou barvu kůže, tak by rodině pomáhalo i samo peklo, včetně všech Šabatových, aby jim byla zajištěna finanční pomoc.

Zobrazit celou diskusi