Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dívka (13) vyhrála běžecký závod pouze v balerínách. Ostatní holčičky předběhla i o kolo

Autor: ital - 
3. září 2018
19:55

Základní škola v Moldave nad Bodvou pořádala sportovní akci Běh pro zdraví. Jednou ze soutěžících byla také třináctiletá Annamária. Závod absolvovala v obyčejných balerínách. Přesto dokázala své soupeřky předběhnout a v soutěži vybojovala neuvěřitelné první místo.

Všechny její soupeřky běžely v kvalitní sportovní obuvi. Annamária z nedaleké romské osady měla na nohou pouze baleríny a dokonce bez ponožek. Nic z toho jí však nezabránilo, aby některé z dívek předběhla o více než jedno kolo. Do cíle doběhla jako první, informoval portál novinky.sk.

Fotografii neuvěřitelného příběhu mladé sportovkyně zveřejnilo na svém Facebookovém profilu místní Centrum volného času CVrČek. Fotka již získala několik set lajků a sdílení. Pod fotkou se již také objevilo mnoho komentářů od lidí, kteří jsou ochotní dívce zaplatit novou běžeckou obuv a rovněž trenéra, který by jí pomohl rozvíjet její talent.

Jeden dárce nových tenisek se již našel. Annamária dostane nové boty první školní den 3. září při slavnostním zahájení nového školního roku. Centrum volného času rovněž umožní nadějné atletce, aby mohla trénovat pod dohledem trenéra a díky tomu se zdokonalovat ve svých sportovních výkonech.

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa