Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Horor v nemocnici: Při banálním porodu přišla Majka (†33) o život

Autor: msj - 
28. srpna 2018
16:27

K velké tragédii došlo prvního srpna, kdy se těhotná maminka Majka dostala do porodnice v Považské Bystrici. Podle jejího manžela se tam odehrávaly scény jako z hororového filmu. Místo toho, aby se maminka těšila z nového přírůstku do rodiny, skončila v kómatu a nakonec došlo k nejhoršímu.

Manželka jela do porodnice naprosto zdravá. Problémy začaly už na porodním sále, kde porod trval velmi dlouho. Stěžovala si, že nemůže dýchat. Celou dobu byla bez kyslíku. Lékař ji ponižoval místo toho, aby jí pomohl,“ sdělil se slzami v očích manžel Patrik, který u porodu byl.

Podle manžela na jednotce intenzivní péče neměli lékaři potřebné vybavení. Museli čekat, než ho donesou z jiného oddělení. „Nejhorší bylo, že si vůbec nevšimli, že manželka krvácí. Dokonce i při oživování museli čekat na krev, protože byla zamražená a nebylo z čeho udělat transfuzi,“ říká nešťastný Patrik, který u celého porodu byl, uvádí slovenský deník Plus JEDEN DEŇ.

Krátce před vyjmutím plodu z dělohy Majka upadla do kómatu, takže svého nejmladšího syna ani neměla šanci pochovat. V kómatu zůstala 24 dní. Pak se její stav začal zhoršovat. Museli ji proto převézt do Univerzitní nemocnice v Martině. Při převozu však její srdce dotlouklo.

Komplikace nastaly, protože miminko bylo příliš velké. Vážilo 4650 gramů a měřilo 54 centimetrů. „Když nemohla dýchat, rozhodli se pro císařský řez. Tam malému pořezali rameno, a dokonce má i něco s mozkem,“ prozradil zdrcený manžel, který by s Majkou touto dobou slavil sedmé výročí svatby.

Patrik zdrcující zprávu stále neřekl svým dvěma starším chlapcům. Stále na to sbírá síly. Sám se teď bude muset starat o dva chlapce a novorozeně.

Co přesně se při porodu stalo, budou zjišťovat odborníci. Rodina se obrátila na Úřad pro dohled nad zdravotní péčí. K tomu navíc manžel Patrik zvažuje, že podá trestní oznámení.

mastickar ( 29. srpna 2018 12:46 )

Monikay ( 29. srpna 2018 12:03 )

To je radost taková porodnice

sores ( 29. srpna 2018 10:04 )

Jo Dr. z 50% zahrabou a z 50% pomohou! není nad zdravíčko, kdepak prachy ani život ani zdraví nikdo za ně nekoupí!!!!

milanopava ( 28. srpna 2018 22:49 )

Je to smutné Na druhou stranu je zajímavé, že Blesk jsou experti na porody a v názvu uvedou slova - banální porod. Jak to ví ?

levandulova ( 28. srpna 2018 20:35 )

 Jen jsem precetla nadpis, hned jsem si rekla, ze se to stalo na Slovensku a bingo. Jako vsecky kovbojky.

Zobrazit celou diskusi
Další články
Články odjinud