Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pavlíka (1) nechali v rozpáleném autě: Teplota stoupala k 70°C. Šlo o minuty

Rodiče nechali Pavlíka (1) v autě: Z rozpáleného vozu ho zachránil hasič Petr. Při záchraně šlo o minuty  (ilustrační foto)
Rodiče nechali Pavlíka (1) v autě: Z rozpáleného vozu ho zachránil hasič Petr. Při záchraně šlo o minuty (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rc - 
18. června 2018
10:43

V sobotu nechali rodiče v Trenčíně na Slovensku Pavla (1) zavřeného v autě na parkovišti a vydali se do nákupního centra. Z rozpáleného auta chlapečka vytáhl hasič Petr (26) se svými kolegy. Při záchraně šlo o minuty.

Rodiče ze slovenského Trenčína se v sobotu vydali se synem Pavlem do tamního nákupního centra. Ovšem zatímco rodiče šli dovnitř, ročního chlapce nechali v rozpáleném autě v autosedačce. „V autě může být při vysokých teplotách hned až 70°C, což může maličkým dětem okamžitě rozvrátit vnitřní prostředí. Jelikož dítě nemá regulační schopnosti, za těchto okolností nejpravděpodobněji zemře,“ uvedla dětská lékařka Katarína Šimovičová pro čas.sk.

Stačilo tedy málo a všechno mohlo dopadnout tragicky. Pavel byl v autě půl hodiny, když si ho všimli kolemjdoucí a zavolali hasiče. „Viděli jsme, že dítě je v autosedačce. Okamžitě jsme rozbili boční sklo,“ řekl hasič Petr, který batole z vozidla vytáhl. „Přes rozbité sklo jsem vešel do auta. Chlapeček plakal, byl zpocený, měl mělké dýchání. Sebral jsem ho do náručí a podal kolegům,“ dodal Petr.

Malého chlapce posléze zabalili do studené deky a záchranka ho převezla do nemocnice. „Dítě naštěstí nebylo v život ohrožujícím stavu. Bylo zpocené. Záchranáři ho převezli do trenčínské nemocnice,“ řekla mluvčí operačního střediska záchranářů Alena Krčová.   

VIDEO: Těhotná Jana nechala Sabinku (†2,5) v rozpáleném autě a šla na vyšetření, dítě zemřelo

Nebezpečné může být i zakrývání dítěte v kočárku plenou.

mia1905 ( 19. června 2018 10:10 )

ja to fakt nechapem ,,,, skoro cely rok sa hovori vsade o tom, ze sa nemaju nechavat same deti v aute ani na par minut ,,, a niektori ludia su nepoucitelny ,,,, mali by urobit zakon chraniaci deti a davat tvrde tresty za nechanie dietata osamote

Krysinka ( 18. června 2018 12:30 )

Pořád se o tom bude mluvit a psát,ale pitomci budou stále nechávat děti na parkovišti na slunci.Debilita je věčná!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání